Sådan placeres en overskrift uden en post i indholdsfortegnelsen

Det faktum, at Word automatisk kan oprette en indholdsfortegnelse fra overskrifterne i et dokument, er yderst nyttig. Men hvad nu hvis du ikke vil have en overskrift i indholdsfortegnelsen?

Det faktum, at det er muligt med Microsoft Word automatisk at oprette en indholdsfortegnelse fra overskrifterne i et dokument, er brugerorienteret og praktisk. Men i nogle dokumenter bør ikke alle overskrifter stå i indholdsfortegnelsen for at sikre klarhed og læselighed. Indholdsfortegnelsen kan ligesom et menukort hjælpe med at skabe interesse for læseren. Af denne grund er det vigtigt ikke at distrahere seeren med ubetydelige overskrifter. Indholdsfortegnelsen skal snarere repræsentere essensen af en artikel eller bog. Microsoft Word -brugere står derfor over for spørgsmålet: Hvordan er det muligt at angive en overskrift og samtidig ikke vise den i indholdsfortegnelsen?

En måde at skjule mindre relevante overskrifter på er at formatere den relevante overskrift manuelt. I dette tilfælde ligner det en overskrift og vises samtidig ikke i indholdsfortegnelsen. Denne tilgang kan være upraktisk, når du ændrer stilen for normale overskrifter. I dette tilfælde skal du også søge efter alle manuelt formaterede overskrifter og justere dem individuelt.

Videotutorial - Word: Overskrift uden en post i indholdsfortegnelsen - sådan opretter du formatskabelonen

Den professionelle måde: Opret en specifik formatskabelon til overskrifter

Det er mere professionelt og bekvemt at oprette en ny formatskabelon til overskrifter, der ikke bør vises i indholdsfortegnelsen. Med de følgende trin kan du sikre, at disse automatisk ligner de respektive standardoverskrifter:

  1. Åbn det dokument, hvor du vil anvende den nye stil.

  2. I den nuværende Microsoft Word -version 365 samt i Word 2010 og 2007 skal du klikke på pilen for at vælge "Stilarter“Skal vises.

  3. I det næste trin skal du åbne posten "NY FORMATSKEMA" ved at vælge det tilsvarende ikon.

  4. I den næste dialogboks tildeler du et bestemt navn til typografien. Dette skal vælges, så du tydeligt kan tildele skabelonen. Du kan beholde MALABLADTYPEN "Afsnit".

  5. For at den nye skabelon skal have det samme design som en normal overskrift, skal du vælge den ønskede standardskabelon til overskrifter i feltet "FORMAT SKabelon baseret på". Den nye stil kan f.eks. Være baseret på indstillingerne for skabelonen "Overskrift 1".

  6. For at sikre, at de overskrifter, som den nye stil er tildelt, ikke vises i indholdsfortegnelsen, skal du klikke på knappen "FORMAT" og derefter på "PARAGRAPH" -posten.

  7. I den tilhørende dialogboks skal du angive posten "Teksttekst" i rullemenuen STRUKTURNIVEAU og bekræfte dit valg med OK.

  8. Luk også dialogboksen NY FORMATSKEMA med "OK".

Valg i ældre Microsoft Word -versioner:

Gør følgende i Word 2003, 2002 / XP: Vælg "FORMAT TEMPLATES AND FORMATTING" for at åbne skabelonopgaveruden. I markeringsvinduet skal du klikke på knappen NY FORMATSKEMA. I Word 2000 skal du vælge FORMAT-FORMAT-SKabelon. En ny dialogboks åbnes, hvor du klikker på knappen NY. Alle andre trin kan følges som i instruktionerne ovenfor.

Hvis du nu vil indsætte en overskrift, der ikke skal vises i indholdsfortegnelsen, skal du tildele den den nye stil. Hvis du vil ændre formateringen af dine overskrifter, skal kun formatskabeloner til standardoverskrifter tilpasses. Formatet for den nyoprettede skabelon tilpasser sig automatisk, da det er baseret på standardskabelonen.

Resumé og konklusion: Overskrifter uden en post i indholdsfortegnelsen - bare arbejde med en ny formatskabelon

Manuel sletning eller tilpasning af formater i Microsoft Word kan være kedelig og tidskrævende. Hvis du gerne vil inkludere en overskrift i din tekst og ikke vise den i den automatisk genererede indholdsfortegnelse, er det tilrådeligt at oprette en ny formatskabelon. Dette bør være baseret på en standardskabelon, så ændringer automatisk vedtages i den nye skabelon.

Med denne procedure kan du f.eks. Automatisk fjerne alle H3- eller H4 -overskrifter i en tekst fra indholdsfortegnelsen uden at foretage manuelle ændringer. I dette tilfælde reduceres indholdsfortegnelsen til de vigtigste overskrifter og forbliver klar.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg bruge den automatiske indholdsfortegnelse i Microsoft Word?

For at overføre overskrifter til den automatiske indholdsfortegnelse i Word skal du først navigere via markeringspunktet "begynde"i skabelonmenuen. Du kan åbne den ved hjælp af" udvid symbolet. "Vælg derefter de overskrifter, du vil bruge, og formater dem i skabelonen. I det sidste trin skal du navigere til" fanen "legitimationsoplysninger. ”Som den første menupost finder du alle muligheder for at oprette en bestemt indholdsfortegnelse.

Hvorfor giver det mening at skjule individuelle overskrifter fra den automatiserede indholdsfortegnelse i Word?

I de fleste tilfælde indeholder en længere tekst, en bog eller en bacheloropgave et stort antal overskrifter og underoverskrifter. Disse er nødvendige for at strukturere udarbejdelserne professionelt. For ikke at overbelaste indholdsfortegnelsen er det fornuftigt ikke at lade underoverskrifter med ringe relevans forekomme i indholdsfortegnelsen.

Hvad er tastaturgenvejen til at åbne menuen Stilarter?

Ud over at navigere med musen kan du også bruge tastekombinationen ALT + CTRL + SKIFT + S til at åbne indstillingsmenuen "Formatskabeloner".

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave