Indsættelse af referencer i Word: Sådan fungerer det

Hvad er referencer, og hvordan tilføjer jeg dem i Word?

For at give et Word-dokument mere struktur, er det værd at tilføje krydshenvisninger. Disse links giver læseren mulighed for hurtigt at springe mellem forskellige sektioner i teksten og forstå endnu mere komplekse tankegange. Men hvordan kan du indsætte referencer i Word - og hvad skal du være opmærksom på?

Referencer: Hvad er hyperlinket?

Referencer eller krydsreferencer er links i Word-dokumenter, der leder læseren fra en tekstpassage til et andet tekstmodul (overskrift, etiket osv.). Krydsreferencen vises som et link, der tager læseren til det sammenkædede element. Dette kan for eksempel være en figur, en grafik eller et diagram.

Hvorfor er referencer i dokumentet nyttige?

Referencer kan bruges, især til lange dokumenter med flere sider, så læseren lettere kan skifte mellem forskellige sektioner i teksten og hurtigt navigere i dokumentet. På denne måde holder referencer sammen med god formatering af dokumentet styr på tingene. Dette øger dokumentets læselighed, og læseren kan hurtigere forstå selv komplekst indhold.

Godt at vide: Referencer kan også indtastes manuelt. Efterfølgende ændringer kan dog resultere i efterfølgende fejl. Hvis du tilføjer yderligere tekst, er sidetallene ikke længere korrekte. Fjernelse af en tabel betyder også, at bordets nummerering ikke længere er korrekt. Referencer giver et middel her!

Opdateret med et tryk på en knap: Det er så let at opdatere krydshenvisninger i Word

Du indsætter krydsreferencer som felter i et dokument. De opdateres normalt automatisk eller senest med et klik med musen. Indholdsfortegnelser i Word fungerer også på dette grundlag: Så snart du har indsat nye overskrifter og formateret dem i overensstemmelse hermed, kan du opdatere biblioteket. Microsoft Word justerer nu automatisk strukturen og sidetallene i indholdsfortegnelsen.

Det samme fungerer for enhver form for link: For at bringe indholdet opdateret efter at have foretaget ændringer i dokumentet, kan du bare trykke på F9 -tasten på et link - indholdet tilpasser sig dine ændringer. Hvis du vil udskrive dokumentet, erstattes feltfunktionerne af resultaterne.

tip: Hvis du vil oprette krydshenvisninger til oplysninger, der er i et separat dokument, skal du først oprette et masterdokument og indsætte krydshenvisningerne der. Dette er en container til en gruppe separate dokumenter. Du kan f.eks. Bruge et masterdokument, hvis du vil oprette og administrere en bog med flere kapitler.

Hvordan indsætter jeg referencer i Microsoft Word?

Krydsreferencer sikrer bedre orientering i teksten og kan bruges fleksibelt. Forudsætningen er imidlertid, at et bogmærke, som der skal henvises til, allerede er defineret i dokumentet. Dette kan findes under fanen "Indsæt" og derefter under "Bogmærke". Hvis du også vil henvise til et diagram eller sidetal, skal du sørge for, at du allerede har oprettet det. For derefter at indsætte en krydshenvisning i dit dokument skal du gøre følgende:

  1. Højreklik på fanen Referencer øverst på båndet.

  2. Vælg den tekst, der skal tjene som et link til krydshenvisningen.

  3. Klik nu på knappen "Krydsreference" - et dialogvindue åbnes.

  4. Under referencetype skal du vælge det tekstformat (bogmærke, fodnote, slutnote, figur, tabel eller formel), som du vil referere til.

  5. Klik på de oplysninger, du vil medtage i feltet Referencer til (f.eks. Sidetal eller overskriftstekst).

  6. Vælg derefter i feltet "Til hvilket", du vil indsætte en krydshenvisning.

  7. Marker nu feltet ud for "Indsæt hyperlink" for at gøre det muligt for læseren at springe til det sammenkædede element.

  8. Klik derefter på "Indsæt", og teksten markeret i punkt 3 vil blive konverteret til et link.

  9. Hold tasten [CTRL] nede, og klik på linket for at gå til det linkede objekt.

Opmærksomhed: Du kan kun linke tabeller og figurer i Word, hvis de har en etiket. Du kan nemt tilføje en etiket ved at højreklikke på objektet og vælge Indsæt etiket. Alternativt kan du vælge fanen "Referencer" på menubåndet og klikke på knappen "Indsæt etiket".

Konklusion: Sådan øger bogmærker, referencer og links klarheden

Microsoft Word tilbyder mange muligheder for tekstbehandling: uanset om du vil formatere teksten, indsætte specialtegn, overskrifter eller lister eller vælge mellem forskellige skrifttyper. Men det er ikke alt: Du kan også integrere referencer i Word.

Sådanne krydshenvisninger gør det lettere at navigere gennem et dokument, især hvis det er flere sider langt og indeholder forskellige tekstmoduler og billedelementer. Ved at klikke på hyperlinket ankommer læseren direkte til den udpegede springdestination og kan bedre forstå tankegange. Ved at oprette centrale dokumenter kan selv krydshenvisninger til forskellige dokumenter forbindes med hinanden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan sletter jeg et link?

Hvis du vil slette en krydshenvisning, for eksempel hvis den er forkert eller på det forkerte sted, kan du gøre dette med blot et par klik. Klik først med museknappen i afsnittet eller på ordet, der indeholder krydshenvisningen. Sørg for ikke at markere afsnittet, ellers kan det blive slettet. Tryk derefter på tastekombinationen [CTRL + Shift + F9], og krydshenvisningen slettes.

Hvilke tekstmoduler kan jeg referere til?

Med en krydshenvisning kan du forbinde forskellige tekstmoduler og dermed strukturere dit dokument bedre. Du kan henvise til tekstpassager, tabeller, grafik, figurer, fodnoter eller endda sidetal, så læseren omdirigeres til disse springdestinationer med et enkelt klik på hyperlinket.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave