Ubuntu som et Android -alternativ

Indholdsfortegnelse

Vidste du, at du kan installere Ubuntu på en telefon? Projektet hedder "Ubuntu Touch", oprindeligt fra Ubuntu -producenten Canonical og er nu ved at blive videreudviklet af et fællesskab.

Android / tysk / open source. Hvis du har en Fairphone 2, en OnePlus One eller en Google Nexus 5, kan du installere Ubuntu Touch på din telefon. Den eneste tablet, som systemet kører på, er "BQ Aquaris M10 FHD".
Nexus 5 har nogle fordele ved disse enheder: Den er i øjeblikket tilgængelig for mindre end 200 euro, du kan installere en række andre systemer på den, og du kan bruge den som en pc -erstatning ved at tilslutte en skærm, mus og tastatur.
Udviklerne ønsker, at Ubuntu Touch skal være mere sikker end Android, fordi potentielt usikre dele af systemet som standard er blokeret. Det er heller ikke afhængigt af en sky som Android eller iOS.
Ubuntu Touch leveres med grundlæggende apps: de sædvanlige telefonfunktioner, kontakter, aftaler og musik. I modsætning til Android kan du synkronisere kalenderappen direkte med din NextCloud -server. Du kan installere yderligere apps fra en softwarebutik kaldet "OpenStore" her. Over 1.000 apps er allerede tilgængelige der. UNav -programmet, der er baseret på kort fra OpenStreetMap, er tilgængeligt til navigation på farten. Filsammenligningen med NextCloud er tilgængelig samt flere vejr -apps, apotekets beredskabstjeneste, en indkøbsliste, den tyske mobiltelefonbillet og en fjernbetjening til Smart TV -programmet Kodi. Du deltager i Matrix chat -tjenesten med "uMatriks" -appen.
Du kan geocache, registrere dit blodtryk og din vægt med Ubuntu Touch. Mange apps er designet som såkaldte "webapps", så de er i det væsentlige baseret på webstederne for de tilsvarende tilbud, for eksempel Whatsapp, Tagesschau eller ADAC-appen.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave