Afkrydsningsfelter i Excel - mere overblik i 5 trin

Hvis du vil professionalisere regneark i Microsoft Excel, kan du inkorporere afkrydsningsfelter i dit dokument. Tydeligere dataindtastning er mulig med afkrydsningsfelter eller radioknapper. På det analoge område kendes afkrydsningsfelter hovedsageligt fra papirdokumenter. For eksempel ved at sætte kryds i et afkrydsningsfelt som et afkrydsningsfelt, træffer du en ja/nej-beslutning. Afkrydsningsfelter bruges også på internettet, for eksempel i undersøgelser eller nethandel. I Microsoft Excel er afkrydsningsfelter en af de såkaldte formularkontroller.

Hvordan indsætter man afkrydsningsfelter i et Excel-regneark?

At arbejde med afkrydsningsfelter i Microsoft Excel kan udføres med få klik på en brugervenlig måde med følgende fem trin:

  1. Naviger til fanen Udvikler. På båndet skal du klikke på knappen Indsæt og markere afkrydsningsfeltet fra gruppen Formularkontrolelementer. Det er den tredje post i indstillingsområdet for formularkontrol.

2. I det andet trin skal du klikke på dit regneark. Afkrydsningsfeltet indsættes derefter i dit regneark som et afkrydsningsfelt med en etiket.

3. For at tilpasse etiketten skal du klikke på teksten "Afkrydsningsfelt 1" eller vælge Rediger tekst fra kontekstmenuen, højreklikke.

Bemærk: Mærkning af et kontrolelement følger ikke de sædvanlige Microsoft-standarder. Når du er færdig med at indtaste tekst, skal du klikke i en celle for at stoppe med at skrive.

Det næste trin er at vælge en celle på dit regneark. Denne celle gemmer informationen, uanset om afkrydsningsfeltet er markeret eller ikke markeret.

4. For at gøre dette skal du højreklikke på elementet og vælge Formater kontrol.

5. I den videre proces skal du klikke på cellelinkfeltet og navigere til den celle, du foretrækker.

I det sidste trin kan du teste funktionaliteten af den indsatte kontrol.

Tip: Du kan højreklikke på en kontrol. Hvis du holder [Alt]-tasten nede, mens du bevæger dig, placerer du elementet nøjagtigt i cellerne.

Afkrydsningsfelt eller alternativknap - hvad er forskellen?

Brugen af afkrydsningsfelter i Microsoft Excel er særligt effektiv, når et valg mellem to betingelser er muligt, da afkrydsningsfelter stort set kun kan repræsentere to muligheder. Enten er afkrydsningsfeltet markeret eller afkrydset.

Oprindeligt kom afkrydsningsfelter fra papirformularer, hvor brugere skulle tegne en sort prik i feltet ved siden af deres valg eller afkrydse afkrydsningsfeltet. Afkrydsningsfelter aktiveres enten ved museklik eller tastetryk. Flere afkrydsningsfelter kan tydeligt vises under hinanden. Af denne grund egner de sig for eksempel til et produktudvalg eller til strukturen af et spørgeskema i Microsoft Excel.

I modsætning til dette tilbyder Microsoft Excel også integration af radioknapper. Radioknapper er repræsenteret som små runde knapper og kan vælges tilsvarende på fanen "Udvikler" .

De er for eksempel arrangeret i grupper på tre. Her er alternativknappen i gruppen valgt, mens de to andre er deaktiveret som standard. Hvis du klikker på en af disse alternativknapper, vil kun denne alternativknap blive aktiveret. Alle andre radioknapper forbliver deaktiverede. Indstillingsfelter kan primært bruges i regneark, hvor brugeren skal vælge mellem flere muligheder. For eksempel kan betalingsmetoden for varer eller tjenester vælges via radioknapper.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave