Semi-passive strømforsyninger: det er bag trenden

Indholdsfortegnelse

De fleste pc -brugere ønsker en stille stationær pc. Lidt vides, at strømforsyningsventilatoren ofte har en uventet stor indflydelse på driftsstøjen.

For flere og flere pc -brugere er en stille pc på ønskelisten. Enhver, der lider af en stationær pc, hvis driftsstøj modsvarer en trådløs støvsuger, bruger normalt en pc med en eller flere høje blæsere. Det er lidt kendt, at især strømforsyningsventilatoren spiller en uhyggelig rolle. Fordi strømforsyningsventilatorerne på nyere overklasse-pc'er er udstyret med temperaturstyrede blæsere, men med ældre pc'er kan du antage, at strømforsyningsventilatoren konstant roterer med fuld hastighed. Det skyldes, at spildvarmen fra pc -strømforsyningen blæses ud af pc -kabinettet af en ventilator, og den varme luft, der stiger opad, transporteres også ud af kabinettet.

I billige pc'er er disse strømforsyningsblæsere ofte ret høje fra fabrikken.Hvis de er slidte og snavsede, kan strømforsyningsventilatoren være meget højere end CPU -blæseren. Ud over driftsstøjen er der en anden ulempe ved en unødigt hurtigt roterende strømforsyningsventilator: Den transporterer en unødigt stor mængde luft og dermed også støvet i luften gennem strømforsyningen, som dermed slides og svigter hurtigere . En hindring: strømforsyningsenheden er indkapslet og kan kun udskiftes af brugeren som en komplet enhed, så det er ikke nødvendigt at udskifte blæseren. Derudover kan strømforsyningsventilatoren ikke påvirkes via BIOS-indstillinger, som det er tilfældet med aktuelle computere af høj kvalitet med BIOS / UEFI.

Da strømforsyningsenheden er indkapslet, kan blæseren ikke officielt udskiftes; en ny strømforsyningsenhed skal købes til en stille strømforsyningsblæser. Dette kan imidlertid ikke kun være fordelagtigt hvad angår ergonomi og akustik, en ny strømforsyning kan endda hjælpe med at spare strøm. Fordi gamle strømforsyninger er betydeligt mindre effektive end nye modeller af høj kvalitet. Mens gamle strømforsyninger har en effektivitet på omkring 80 procent, tilbyder nuværende modeller af høj kvalitet en effektivitet på omkring 90 procent ved 50 procent belastning.

PC-strømforsyninger med semi-passiv køling er nye. Sådan kaldes strømforsyninger med en stor passiv køleplade, som fjerner spildvarmen uden ventilator ved lav til medium belastning. En temperaturstyret blæser tænder kun automatisk, når belastningen er høj. Så hvis du bruger en strømforsyning med en stille, temperaturstyret blæser på 120 eller 140 mm, kan du roligt arbejde mere afslappet i fremtiden, de nye strømforsyninger med semi-passiv køling tilbyder et alternativ til den helt passivt afkølede, men meget dyre strømforsyninger. Du kan få en ajourført oversigt over typer og priser på pc-strømforsyninger med dette amazon-link.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave