Tastatur: funktioner, indstillinger og rengøring

Information og noter om brug af et tastatur

Tastaturet er den mest almindeligt anvendte inputenhed på en computer. Dets betjenings- og kontrolelement er knapper, der trykkes med fingrene. De fleste tastaturer i disse dage er elektroniske, men der er også mekaniske tastaturer.

Tastaturer har ikke et fast arrangement, hvad angår tasterne. Afhængigt af producenten og oprindelseslandet kan rækkefølgen af bogstaverne og systemarkitekturen være anderledes. Computer- og notebook -tastaturer er også forskellige, fordi notebooks normalt har mindre plads til et tastatur.

Tip:

Brug denne enkle kontrol med 3 spørgsmål til at teste, om dine tastaturposter bliver spioneret på.

Hvordan fungerer et tastatur?

Der er både elektroniske og mekaniske tastaturer. De elektroniske modeller er dog mere udbredt. I disse tastaturer er tasterne arrangeret i en elektronisk matrix af kolonne- og ræklinjer. Så snart du trykker på en tast, opretter en bestemt kolonne forbindelse til en bestemt række. Forbindelsen evalueres af en mikrokontroller, som derefter videresender oplysningerne til computeren. Man taler om en såkaldt nøglekode.

Mekaniske tastaturer er mere holdbare, men også dyrere end elektroniske tastaturer. Skriveoplevelsen er også anderledes på et mekanisk tastatur. De fleste mekaniske tastaturer fungerer ved hjælp af gummikuppelteknologi. Når der trykkes på en tast, trykkes en gummibump ned for at registrere et tastetryk.

Sådan bruges det virtuelle Windows -tastatur

Hvad gør et godt tastatur?

Udvalget af tastaturer er meget stort i disse dage. Forskellige producenter tilbyder mange modeller med forskellige funktioner. Prisklassen varierer også enormt. Hvis du vil købe et tastatur, er du forkælet med valg. Dyre tastaturer giver ikke kun mulighed for at skrive, men har også programmerbare taster, har et ergonomisk design eller et behageligt tastetryk, der gør arbejdet mere behageligt.

Et godt tastatur gør ikke kun dit arbejde lettere, det forhindrer også håndsmerter eller træthed. Der er dog ikke noget, der hedder det perfekte tastatur, da hver bruger har individuelle behov. Inden du køber et tastatur, skal du prøve forskellige modeller og teste skriveoplevelsen. Hvis du skriver meget, skal det være så behageligt som muligt.

Et godt tastatur gør det også let at indstille typografiske specialtegn. Disse forenkler hurtig skrivning af tekster uden komplicerede omveje.

Hvordan kan jeg flytte tastaturet?

Et tastatur kan skiftes til forskellige sprog. En ændring af tastatursproget er blandt andet påkrævet, fordi fremmedsprog bruger forskellige tegn eller forskellige accenter. Desuden er strukturen af et tastatur på et fremmedsprog ofte meget forskellig fra den på tysk.

I Windows 10 er normalt kun ét sprog (tysk) forudinstalleret. Der kan dog let tilføjes flere sprog. Hvis du f.eks. Vil tilføje engelsk som tastatursprog, fungerer det som følger:

  1. Klik på Indstillinger i menuen Start.

  2. Vælg "Tid og sprog" der.

  3. Åbn kategorien "Sprog".

  4. Klik på "Tilføj sprog".

  5. Ethvert sprog kan vælges her. Hvis du vil bruge det engelske tastatur, skal du klikke på "Engelsk". Sproget tilføjes nu.

Med tastekombinationen [Shift] + Alt er det let at skifte frem og tilbage mellem sprogene. Du kan også installere flere sprog på Windows 10.

Under visse omstændigheder er tastaturet muligvis ikke længere konfigureret, som det burde være af en eller anden grund. Hvis dette er tilfældet, er en genstart af pc'en ofte tilstrækkelig til at nulstille tastaturet.

Typiske problemer med tastaturet er også:

  • Hvis dit tastatur kun skriver tal i stedet for bogstaver, skal du trykke på [Num] -tasten for at skifte tastatur igen.
  • Hvis alle bogstaver er store, aktiveres Caps Lock -tasten. Tryk på den igen for at deaktivere den.
  • Hvis den eksisterende tekst virkelig spises op af den nye tekst, kan problemet elimineres ved at trykke på [Ins] -tasten.

Hvordan rengør jeg et tastatur?

Tastaturer er en rigtig spreder af bakterier og bør derfor rengøres regelmæssigt. Både husholdningsmidler, desinfektionsmidler og specielle tastaturrensere kan bruges til dette.

Inden du rengør tastaturet, skal du fjerne det fra computeren, ellers kan du indtaste uønskede kommandoer. For at fjerne groft snavs kan du vende tastaturet om og ryste det forsigtigt, så snavs falder ud.

Opmærksomhed:

En støvsuger er ikke egnet til rengøring af et tastatur, da det let kan beskadige tastaturet. Sørg også for, at der ikke drypper fugt ind i tastaturet under rengøring.

For at fjerne bakterier og andet snavs kan du fugte en klud med alkohol eller desinfektionsmiddel og tørre den over tastaturet. Med en vatpind kan du forsigtigt rense hullerne mellem tastaturet. Til sidst skal du tørre knapperne med en mikrofiberklud for at fjerne de sidste bits.

På nogle tastaturer kan tasterne fjernes individuelt. Hvis du vil adskille tastaturet, skal du tage et foto af tastaturet på forhånd, så du senere kan samle det korrekt igen. Efter rengøring af de enkelte taster skal de have lov til at tørre tilstrækkeligt, før de sættes tilbage i tastaturet.

Tastaturet holder op med at reagere

Enhver, der arbejder meget med computeren, har sikkert allerede oplevet, at tastaturet ikke længere reagerer på input. Der kan være mange årsager og løsninger på dette problem.

Hvis dit tastatur ikke længere reagerer korrekt, skal du gøre følgende:

Kontroller forbindelsen mellem dit tastatur og computeren. Er USB -stikket sat korrekt i? Det kan ofte hjælpe at tilslutte stikket til en anden USB -port. Hvis det er et trådløst tastatur, skal du kontrollere, om forbindelsen til pc'en stadig er oppe, og kontrollere batterierne i tastaturet.

Genstart af pc'en kan hjælpe med at genoplive tastaturet.

For at finde ud af, om tastaturet er defekt, kan du slutte det til en anden computer og teste det der.

Hvis tastaturet holder op med at fungere, kan der være et softwareproblem. I dette tilfælde hjælper geninstallation af tastaturdriveren.

Sådan geninstalleres tastaturet (Windows 10)

Følg disse trin for at geninstallere tastaturet i Windows 10:

  1. Højreklik på startknappen, og åbn enhedshåndteringen med musen.

  2. Klik på pilen til venstre for tastaturet, og højreklik derefter på dit tastatur.

  3. Vælg nu indstillingen "Afinstaller enhed".

  4. Fjern derefter forbindelsen mellem tastaturet og computeren.

  5. Tilslut tastaturet til pc'en igen. Dette skal nu automatisk søge efter en ny driver og geninstallere tastaturet.

Der er mere om tastaturer her:

  • Grundlæggende viden: Disse tre forbindelsesmetoder bruges til pc -tastaturet

  • SteelSeries Merc Stealth Gaming Keyboard efterlader konkurrencen i ComputerBILD -tastaturet

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave