Det er så let at tegne lige linjer i Gimp

Indholdsfortegnelse

Mange brugere af grafikprogrammet har forgæves søgt efter et lineært værktøj - det er lettere end du tror.

Windows + Linux / tysk / Open Source. Mange tegneprogrammer har et særligt værktøj til lige linjer - ikke det samme i Gimp. Det er også meget let at tegne lige linjer i Gimp - du skal bare vide hvordan. Nøglen er skiftetasten.
Vælg et tegneværktøj på værktøjslinjen. Tryk nu på Shift -tasten, og hold den nede. Hvis du klikker på to punkter, tegner Gimp nu en lige linje mellem disse to punkter.
Du kan også skifte mellem frihånd og lige linjer på farten. Når du har tegnet en frihåndslinje, skal du slippe museknappen. Tryk derefter på Shift -tasten. Gimp viser nu en lige linje fra dit sidste penselstrøg til den aktuelle museposition. Et klik - og den lige linje tegnes i den aktuelle farve. Så længe du holder Shift -tasten nede, tegner du lige linjer fra museklik til museklik. Hvis du slipper tasten, er håndfritilstanden aktiv igen.
Fordelen ved denne metode: du kan tegne lige linjer med ethvert tegneværktøj: børsten, pennen, viskelæderet og sprøjtepistolen.
Du behøver ikke bare en lige linje, men et rektangel? Intet problem heller. I så fald skal du trække et rektangulært udvalg ud. Med menufunktionen "Rediger / spor valg" tegner Gimp markeringens grænselinjer. Programmet placerer ikke linjen inden for eller uden for markeringen, men præcist på grænselinjen, så med en linje på 20 pixels bred er ti pixels inden for og ti uden for markeringen.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave