Gammel gotisk skrift på pc'en

Indholdsfortegnelse

Fraktur -skrifttypen er gået af mode siden slutningen af Anden Verdenskrig. Ikke desto mindre behøver du heller ikke at undvære det på din pc.

Windows + Linux / tysk / Open Source. "Unifraktur" -projektet på Open Source -platformen Sourceforge tilbyder to meget gode gotiske skrifttyper til computere. Unifraktur Maguntia og Unifraktur Cook er begge blevet digitaliseret fra gamle Fraktur -skrifttyper. Du kan downloade skrifttyperne gratis som en zip -fil. Du pakker dette ud og installerer derefter skrifttypen med et klik med musen.
Skrifttypen Unifraktur Maguntia tilbydes endda i flere varianter. Baggrunden er OpenType -skrifttypestandarden. Dette gør det muligt at vise individuelle tegn forskelligt afhængigt af konteksten. Det mest kendte eksempel på dette er de små s, der findes i Fraktur i to forskellige stavemåder. Runden s, som vi skriver den i dag, vises kun i Fraktur i slutningen af ordet. Hvis et s forekommer tidligere i ordet, skrives det som et "langt s". Hvis du vil bruge denne notation, er det bedst at installere varianten Unifraktur Maguntia 20. Den viser automatisk s korrekt.
For at dette skal fungere, skal programmet, som du bruger skrifttypen i, også understøtte den tilsvarende OpenType -funktion. Dette er ikke et problem i LibreOffice Writer. Varianter 16 til 19 af Unifraktur Maguntia indeholder andre særlige træk, der var almindelige i det 16. til det 19. århundrede. Hvis du gerne vil have, at dine tekster er let genkendelige for nutidens læsere trods Fraktur, anbefaler jeg variant 21. I tidligere århundreder var der den runde r; Der var ingen forskel mellem u og v og i og j, og i stedet for umlaut -prikkerne blev der skrevet et lille e over brevet. Alle disse varianter er inkluderet i Unifraktur Maguntia.
Mere om emnet: Download gotisk skrifttype

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave