Sådan fjernes farvekanter på monteringskanter

Kender du det også? Du har møjsommeligt frigjort dit motiv fra dets baggrund og transplanteret det i en ny baggrund. Men der kan du se, at der stadig er en grænse fra den oprindelige baggrund, der sidder fast på motivkanten.

I mit originale billede var baggrunden ret mørk. Efter at jeg havde lagt det på hvidt, var der stadig en mørk sorggrænse fast ved det. Hvis jeg havde monteret et billede med en tidligere lys baggrund på en mørk overflade, ville monteringskanten lyse kraftigt.

Photoshoppere plejede at bruge timer på at rydde op i monteringskanterne. I dag kan dette gøres på få minutter - da version CS5 Photoshop renser monteringskanter næsten helt automatisk.

Sådan forbedres kanten af masken

Til min montage valgte jeg først den mørke originale baggrund og sendte den derefter via [1] Lagmaske dækket - Sort i lagmasken lader den nye, [2] hvid baggrund. Men ikke perfekt, viser æblet dig [3] mørk sort kant. Men bare rolig, med ordren Forbedre maske få let styr på problemet. Sådan kalder du det op:

  1. Dobbeltklik på [1] Lagmaske miniature.
  2. Det ejendomme-Palette. Klik her [4]Maske kant.

Dialogboksen åbnes Forbedre maske. Nedenfor finder du ud af, hvordan du kan bruge det til at slippe af med irriterende farvede kanter.

Fjern automatisk farvegrænsen

Kommandoen Forbedre maske optimerer montagekanter næsten helt automatisk. Men indstil først den optimale annonce: klik på [5] Forhåndsvis miniaturebillede og tag det [6]På niveauer. Alternativt kan du trykke på tasten L. Du kan nu se din montage i dokumentvinduet, dvs. æblerne på en hvid baggrund.

Og sådan optimerer du maskekanten:

  1. Skift indstillingen [7]Smart radius en. Det radius- Knopper trækker dig op [8]1,2 Px på.
  2. Farverammerne forsvinder med muligheden [9]Dekontaminere farver - aktiver den. I eksempelbilledet er farvekanterne ganske udtalte, så træk styrken til høj [10]85 % på.
  3. Under Output for at vælge indstillingen [11]Nyt lag med lagmaske.

Det ser meget bedre ud nu, det [12] De sorte mærker er næsten forsvundet. Men resultatet kan stadig forbedres.

Sådan slipper du for genstridige farvekanter

Nogle gange er farvekanter så udtalte, at de fungerer Dekontaminere farver ikke kan fjerne helt - som i vores eksempel. Så hjælper dette trick:

  1. Tag fat i kanten af masken strammere, så den dækker nogle af motivets yderkanter. For at gøre dette skal du trække i skyderen Flyt kant til venstre, her på [13] --66 %.
  2. Dit motiv ser nu ud som om det er skåret upræcist ud med en saks? Blødgør derefter kanten af masken: Træk skyderen Blød kant lidt til højre [14]1,4 Px.
  3. Det kan ses nu! De grimme [15] Monteringskanter er helt forsvundet - bekræft med Okay.

Photoshop opretter nu det nye lag [16]Kopiér før med forbedret lagmaske. Det originale samlingsniveau [17]Før forbliver, men er skjult. Hvis du er tilfreds med resultatet af kantforbedringen, har du ikke længere brug for dit originale lag - bare træk det ind på dette [18]Papir skraldespandIkon ved foden af lagpaletten.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave