Spring inden for dokumenter med hyperlinks

Bare klik på en post i indholdsfortegnelsen, og du bliver automatisk ført til den tilsvarende tekstpassage i dokumentet.

Opret bogmærker

Brug Word -funktionen »Hyperlink«, som ikke kun links til websteder kan indsættes i et dokument. Dette gør det også muligt let at hoppe inden for et dokument. Sådan virker det:

  1. Først skal du markere den tekstgang, du vil springe til med et bogmærke. Det kunne f.eks. For eksempel kan der også være en kapiteloverskrift i dit dokument, som du ikke har tildelt Words egen overskriftsstil. For at gøre dette skal du vælge den ønskede tekst.
  2. I Word 2007 skal du skifte til fanen INSERT på båndet og klikke i gruppen HYPERLINKS på TEXT MARKER. I Word 2003, 2002 / XP og 2000 skal du vælge menuen INDsæt, kommando TEKSTMÆRKER.
  3. Alle versioner: Indtast et unikt navn for TEKSTMÆRKENAVN i den følgende dialogboks, f.eks. B. "K1". Hvis du nu klikker på TILFØJ, oprettes bogmærket, og du vender tilbage til din tekst.
  4. Når springmålet er markeret med et bogmærke, kan du fortsætte med at indsætte hyperlinket. Vælg den tekst, du gerne vil klikke senere for at springe til en anden tekstpassage.
  5. I Word 2007 skal du gå til fanen INSERT og klikke på knappen HYPERLINK i HYPERLINKS -gruppen. I Word 2003, 2002 / XP og 2000 skal du vælge menuen INSERT, kommando HYPERLINK.
  6. Alle versioner: Klik på knappen TEKSTMÆRKER.
  7. Dobbeltklik på det ønskede bogmærke, for eksempel "K1", og du vender tilbage til dialogboksen hyperlink.
  8. Bekræft dialogboksen med OK. Word markerer nu den valgte tekst som et hyperlink.

Fra nu af, i Word 2007, Word 2003 og 2002 / XP, skal du blot holde Ctrl -tasten nede og klikke på en tekstpassage markeret som et hyperlink, og du lander i den tekst, der er tildelt hyperlinket.

Forbered tekstformularfelter til procentvis indtastning

Vi har for nylig modtaget følgende spørgsmål fra en læser på e-mail i redaktionen af "Word Tips & Tricks fra A-Z": Jeg har oprettet et formularfelt til indtastning af procenter. Men så snart jeg indtaster et tal, multipliceres det med 100. Så "10" bliver til "1000". Så hvis jeg vil få ti procent, skal jeg indtaste "0,1". Hvad handler denne ejendommelighed i Word om?
Svaret fra redaktionen:
Desværre er formateringen af formularfelterne begrænset, og meget få tegnformater og muligheder er tilgængelige. Hvis du kun indtaster et tal i et procentfelt, forventer Word en decimalværdi som f.eks. "0,1" og ikke en procentværdi "10". Når alt kommer til alt, sikrer selve formateringen, at procentdelen vises korrekt.
Desværre kan denne ejendommelighed ikke slukkes. Indtast ikke bare den rene numeriske værdi, men skriv procenttegnet i slutningen af tallet. Hvis du indtaster teksten "10%" i stedet for "10", genkender Word automatisk procenttegnet og multiplicerer ikke din indtastning med 100 igen. Dette sparer dig for at skulle dividere dit tal med 100, før du indtaster det.
Word betragter tallene, der er angivet i et procent tekstformularfelt, som en procentdel og multiplicerer dem automatisk med 100. Hvis du kan undvære procentspecifikationen i tekstformularfeltet (f.eks. Fordi det bare er et inputfelt, der ikke bruges til yderligere beregninger ), skal du formatere tekstformularfeltet som et rent talfelt og tilføje procenttegnet efter formularfeltet som normal tekst. Fremover gemmer du det ekstra procenttegn, hver gang du indtaster et tal.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave