Roteret sidehoved / sidefod i liggende format

Indholdsfortegnelse

Du kan variere sideretningen i et dokument, hvilket f.eks. Er nyttigt, når du indsætter tabeller eller figurer i liggende format. For at gøre dette skal du oprette en separat sektion for de sider, der skal have en anden sideorientering

Det er imidlertid irriterende, at Word så også tilpasser overskrifter og sidefødder til sideretningen. Overskrifterne / sidefødderne skal faktisk stå oprejst til venstre og højre på en side i liggende format, så de vises i samme position som på portrætformatsiderne, når hele dokumentet er indbundet.
Opsætning af sidehoveder / sidefødder på denne måde er også lidt besværligt i Word 2010, 2007. Men du behøver kun at genere én gang, når du gemmer resultatet i tekstfeltkataloget:

  1. Placer markøren på en side, der er orienteret i liggende format.
  2. Indsæt et tekstfelt ved at vælge INSERT-TEXT-TEXT FIELD-CREATE TEXT FIELD, og tegn derefter en lille ramme med musen på omtrent det punkt, hvor sidehovedet / sidefoden skal være.
  3. Højreklik på rammen i tekstfeltet, og vælg MERE LAYOUT-OPTIONS i kontekstmenuen i Word 2010 eller FORMAT TEXT FIELD i kontekstmenuen i Word 2007.
  4. Aktiver fanen POSITION i dialogboksen Word 2010.
    I Word 2007 kan du komme til positionsindstillingerne ved først at skifte til fanen LAYOUT, derefter klikke på knappen MERE og aktivere fanen PICTURE POSITION i den næste dialogboks.
  5. Juster tekstfeltet korrekt - for et overskrift f.eks. I venstre kant og en sidefod i højre kant. For at gøre dette skal du aktivere indstillingen ALIGNMENT i området HORIZONTAL og indstille "Venstre" eller "Højre" målt fra "Side" til højre.
  6. I området VERTICAL skal du indstille ALIGNMENT til "Top" målt fra "Sidemargin".
  7. I Word 2010 skal du skifte til fanen STØRRELSE.
    I Word 2007 skal du først klikke på OK og derefter skifte til fanen STØRRELSE.
  8. Indstil HØJDE til RELATIV, og indstil en værdi på "100%" i forhold til "Sidemargin".
  9. BREDDEN skal indstilles til ABSOLUT, hvorved dimensionen er baseret på dokumentets marginindstillinger. Hvis du f.eks. Har en tomme (2,5 cm) øverste eller nederste margen på normale portræt sider, skal du angive bredden af tekstfeltet til en tomme.
  10. Klik på OK for at afslutte placeringen af tekstboksen.
  11. Juster derefter tekstretningen i tekstfeltet:
    I Word 2010 skal du klikke på fanen FORMAT TEGNINGSVÆRKTØJER i gruppen TEKST på TEKSTRETNING og vælge den relevante retning fra menuen, der åbnes.
    I Word 2007 skal du klikke på fanen TEKSTFELTVÆRKTØJ FORMAT i gruppen TEKST på knappen TEKSTRETNING, indtil knapsymbolet angiver den relevante retning.
  12. Fjern til sidst grænsen for tekstfeltet. For at gøre dette skal du vælge FORMAT-SHAPE TYPE-SHAPE CONTOUR-NO FRAME i Word 2010. I Word 2007 hedder kommandoen FORMAT-TEKSTFELT-FORMAT MALER-SHAPE KONTUR-INGEN OUTLINE.

Hvis du vil, kan du nu indtaste tekst i tekstfeltet, der automatisk skal vises på sider i liggende format - f.eks. Et sidetal.
Og så du kan bruge tekstfeltet igen og igen som sidehoved eller sidefod til sider i liggende format, skal du gemme det i tekstfeltkataloget:

  1. Marker tekstfeltet med et museklik.
  2. Vælg INDSÆT-TEKST-TEKST FELTVALG I GEM TEKST FELTKATALOG.
  3. Tildel et meningsfyldt NAVN til tekstfeltmodulet - f.eks. "Footer Landscape" - og klik derefter på OK.

Word gemmer tekstfeltet i en fil kaldet Building Blocks.dotx. Når du forlader Word, bliver du automatisk bedt om at gemme denne fil.
Fremover er det eneste, du skal gøre for at indsætte en sidehoved / sidefod på sider i liggende format, at åbne menuen for INSERT-TEXT-TEXT FIELD og vælge dit tidligere definerede tekstfelt. (pbk)

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave