Sådan kan du bruge tastaturgenveje i Word

Forskellige tastaturgenveje til forskellige funktioner

Takket være mange funktioner er Microsoft Word den ubestridte leder blandt tekstbehandlingsprogrammer. Softwaren hjælper dig f.eks. Med at formatere dine filer og tekster. Du behøver ikke engang at tage fingrene fra tastaturet for at gøre dette. Fordi forskellige tastaturgenveje i Word gør det muligt at udføre kommandoer uden et museklik. For eksempel kan formatet overføres ved hjælp af en tastekombination. På denne måde kan du arbejde endnu hurtigere med smarte tastekombinationer!

Tidsbesparelse takket være nyttige tastaturgenveje i Word

Nogle brugere er i første omgang skeptiske, når det kommer til at bruge tastaturgenveje i Word. Tastekombinationerne skal jo først huskes, før de overhovedet fremskynder brugen af Word. Men hvis du husker de vigtige tastaturgenveje, fungerer de som en reel lettelse i daglig skrivning.

Godt at vide: Tastaturgenveje er også kendt som genveje.

Uanset om du vil markere hurtigere, eller du hurtigt vil skrive et bindestreg ved hjælp af en tastaturgenvej - tilbyder Word -programmet en passende tastaturgenvej til næsten alle funktioner.

Vigtige taster til genveje

Tastaturgenvejene i Word består normalt af mindst to til tre taster. Genvejene indeholder altid mindst en særlig nøgle, f.eks. [ALT] eller [CTRL]. Et bogstav eller tal afrunder tastekombinationen. Forkortelsen [CTRL + ENTER] betyder, at du skal trykke på [CTRL] -tasten og [ENTER] -tasten samtidig.

tip: Du kender muligvis også tastaturgenvejen [CTRL + ENTER] fra Outlook -mailtjenesten. Kombinationen bruges her til hurtigt at sende e -mails. Sender du ofte beskeder ved en fejl, selvom de endnu ikke er helt færdige? Derefter kan du deaktivere [Ctrl + Enter] i Word.

[SKIFT]: Nøglen til store bogstaver

Ud over [ALT] og [STRG] eller [CTRL], som betjeningsnøglen kaldes hos Apple, har hovedstørrelsesnøglen også en vigtig funktion. Man taler ofte her om shift -tasten, som normalt også forkortes som [SHIFT] eller [SHIFT].

Især når du indsætter afsnit eller mellemrum, skal du bruge shift -funktionen til at indsætte bestemt formatering:

  • [SKIFT] + afsnit: indrykket afsnit
  • [SKIFT] + mellemrum: mellemrum uden brud
  • [CTRL] + [SHIFT] + [m]: Reducer linjens indrykning

Men hvilke andre tastaturgenveje skal du kende?

Tastaturgenveje i Word: Sådan gør du din daglige skrivning lettere

Nogle tastaturgenveje er særlig almindelige i Word. Følgende tabel giver dig et indblik i de vigtigste tastaturgenveje. Du kan finde flere genveje på Microsoft Office -supportsiden.

handling

Tastaturgenvej

Fortryd sidste handling

[CTRL + Z]

Skær indhold ud

[CTRL + X]

Kopier indhold til udklipsholder

[CTRL + C]

Indsæt indhold

[CTRL + V]

Vælg alt dokumentindhold

[CTRL + A]

At trykke

[CTRL + P]

Åbn et nyt dokument

[CTRL + N]

åben fil

[CTRL + O]

Luk filen

[CTRL + W]

Gem filen

[CTRL + S]

Gem fil som

[F12]

Word tilbyder dig en passende tastaturgenvej til alle vigtige funktioner. For eksempel kan du udskrive eller gemme dit dokument som en PDF - uden et enkelt klik med musen. Men selvom du vil tilpasse din tekst i Word, er der tastaturgenveje i Word.

Nyttige tastaturgenveje til redigering af tekst i Word

Uanset om du vil justere skrifttypen i Word eller vælge tegnformaterne - med de rigtige genveje kan dette også gøres på få sekunder.

handling

Tastaturgenvej

Fed tekst

[CTRL + SKIFT + F]

Anvend kursiv formatering

[CTRL + I]

Understreg indhold

[CTRL + U]

Skift skrifttype

[CTRL + D]

Centrale tekst

[CTRL + E]

Juster ord venstre-berettiget i linjen

[CTRL + L]

Juster ord højre-begrundet i linjen

[CTRL + R]

Marker bare de ord, du vil formatere. Vælg derefter den relevante tastaturgenvej i Word til fed, understreg eller juster din tekst, som du ønsker.

Tastaturgenveje til hurtig navigation i dokumentet

Genvejene sparer ikke kun værdifuld tid, mens du skriver. Tastaturgenveje er også et værdifuldt hjælpemiddel, når du vil navigere i en tekst.

handling

Tastaturgenvej

Lad markøren springe et ord til venstre

[CTRL + venstre piletast]

Lad markøren springe et ord til højre

[CTRL + højre piletast]

Flyt markøren et afsnit op

[CTRL + pil op]

Gå til slutningen af dokumentet

[CTRL + END]

Gå til begyndelsen af dokumentet

[CTRL + HJEM]

Søg i en fil

[CTRL + F]

Den relevante tastaturgenvej bringer din markør direkte til den ønskede position i dokumentet. Så du kan holde styr på tingene og navigere på få sekunder.

Word -tastaturgenveje til formatering

Du kan også bruge tastaturgenveje til at ændre formateringen i Word. Du bør kende disse genveje:

handling

Tastaturgenvej

Berettiget

[CTRL + B]

Forøg linjeafstanden til 1,5

[CTRL + 5]

Reducer linjeafstanden til 1

[CTRL + 1]

Kan du huske alle tastaturgenveje? Det behøver ikke at være!

Selvfølgelig er det kun absolutte Word -fagfolk, der bruger timer og timer på tekstbehandling, der har alle tastaturgenveje i hovedet. Men du behøver ikke at huske en enkelt kommando, bare huske en enkelt tast: Når du trykker på [ALT], vises alle tilgængelige tastaturkommandoer. Alt du skal gøre nu er at trykke på den viste tast for at åbne den ønskede menu og derefter indtaste de taster, der vises for den respektive kommando.

For mere tilpasning: Definer dine egne tastaturgenveje i Word

Kan du ikke huske en bestemt genvej eller kan du ikke finde en passende genvej til en Word -funktion? Så er det bare at bestemme selv, hvilken tastekombination, der får dig der. Gør følgende for at definere din egen tastaturgenvej til Word:

  1. På fanen "Fil" skal du kigge efter "Indstillinger".

  2. Et nyt vindue åbnes nu.

  3. Klik på Tilpas bånd, og vælg Tilpas igen.

  4. Word åbner nu et andet vindue.

  5. Under "Kategori" skal du vælge den fane, der indeholder den ønskede funktion.

  6. Vælg derefter den relevante handling på listen "Kommandoer".

  7. Feltet "Ny tastekombination" er nu særligt vigtigt. Placer markøren her, og tryk på de taster, du vil bruge til genvejen.

Funktionen "Gem i" giver dig mulighed for at afgøre, om genvejen kun skal gælde for dette eller alle andre Word -dokumenter. Vælg Normal.dotm for at indstille en tastaturgenvej til alle filer i Word. For at fuldføre processen skal du først klikke på "Tildel" og derefter på "Luk". For eksempel kan du definere tastaturgenveje til hurtig formatering med farver.

tip: Makroer kan også bruges til at automatisere ofte udførte opgaver. Når du har trykket på tastekombinationen [ALT + F8], åbnes dialogvinduet, hvor du kan definere disse makroer.

Tastaturgenveje til mere effektiv tekstredigering

Tastaturgenveje gør Microsoft Word meget lettere at bruge. Brugere sparer sig selv for en lang søgning efter den relevante funktion i menulinjen. I stedet er det tilstrækkeligt at bruge en kombination af ofte kun to knapper. Det engelske ord betydninger tjener som en påmindelse. Tastekombinationen [CTRL + P] til udskrivning forklares med det engelske ord "print".

Vil du foretrække at tilpasse tastaturgenveje i Word, f.eks. For at indsætte specialtegn hurtigere? Tekstbehandlingsprogrammet gør dette også muligt via menubåndet. Når der er foretaget ændringer, kan de enten kun bruges i dette dokument, eller de kan angives for hele brugen af Word.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg brugte den forkerte tastaturgenvej?

Forvirring af en tastekombination er ikke dårligt. Alle ændringer, du foretager i Word, kan fortrydes. For at gøre dette skal du enten bruge pilen i menulinjen eller tastaturgenvejen [CTRL + Z]. Hvis du er i tvivl, kan du blot prøve en tastekombination og fortryde processen, hvis det resultat, du håbede på, ikke virker.

Kan jeg ved et uheld kopiere en eksisterende genvej?

Nej, Word advarer dig, hvis du vil bruge en eksisterende tastekombination igen. Hvis du vil tilpasse en genvej, behøver du ikke på forhånd at finde ud af, hvilke tastaturgenveje der endnu ikke bruges. Du skal blot indtaste den ønskede kombination og kontrollere, om skriveprogrammet advarer dig om en dobbelt opgave.

Er tastaturgenvejene de samme for alle operativsystemer?

Ovenstående tastekombinationer er som standard designet på Windows -pc'er. Hvis du bruger macOS fra Apple, skal du nu og da ty til en anden genvej. For de fleste kommandoer kan [STRG] -tasten erstattes af [CTRL] -tasten.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave