COUNTIF & COUNTIFS - Excel -funktion

Inklusive eksempler og ofte stillede spørgsmål

Microsoft Excel er designet til at hjælpe brugerne med at arbejde mere effektivt og professionelt gennem professionelle funktioner. Softwaren tilbyder forskellige værktøjer, funktioner og formler til dette formål. En interessant og praktisk funktion er COUNTIF. COUNTIF -funktionen bruges hovedsageligt, når du vil se, hvor ofte en værdi forekommer fra en usorteret tabel.

COUNTIF er en statistisk funktion. I princippet repræsenterer den en blanding af IF -funktionen og NUMBER -funktionen og kombinerer dermed statistiske og logiske beregningsmetoder. I stedet for at beregne tallet manuelt i et omfattende regneark hjælper funktionen TÆLLING med at bestemme.

Eksempel: Sådan bruges funktionen COUNTIF effektivt

I det følgende eksempel bestemmer en virksomhed salget af tre forskellige produkter i 2022-2023. COUNTIF -funktionen gør det let at beregne antallet af gange, fyldepenne, blyanter og blækpatroner er blevet solgt.

Den grundlæggende syntaks for beregningen i Microsoft Excel er:

= COUNTIF (område, søgekriterium)

I eksemplet søges posterne i kolonne A efter formlen. Søgekriteriet skal anbringes i anførselstegn, så den korrekte formel til beregning af antallet af fyldepenne, der er solgt i eksemplet, er som følger:

= COUNTIF (A2: A19; "Fyldepen")

Vigtig:

Som beskrevet i eksemplet kan du angive søgekriteriet som en værdi, som du sætter i anførselstegn (f.eks. "Fyldepen"). Alternativt har du også mulighed for at henvise til en bestemt celle, der indeholder den værdi, du leder efter (f.eks. A15). De to oplysninger (område og søgekriterium) adskilles fra hinanden med et semikolon. Der er ingen mellemrum i syntaksen.

COUNTIF -funktionen er især nyttig til store regneark med hundredvis eller tusinder af poster. COUNTIF -funktionen har været tilgængelig som en funktion siden den første version af Excel i 1985. Det kan være nyttigt og har på trods af sin merværdi en stor ulempe. Med funktionen COUNTIF kan der kun tages hensyn til ét søgekriterium.

Da der er mange situationer i praksis, hvor man gerne vil opsummere flere søgekriterier, blev funktionen COUNTIFS introduceret fra Excel 2007 -versionen. Med det er det muligt at bruge flere kriterier eller betingelser.

Kombiner flere betingelser i Excel - sådan bruger du funktionen TÆLLE

COUNTIFS -funktionen kan bruges til at finde ud af antallet af celler, der opfylder et eller flere kriterier. I eksemplet med virksomheden, der blev nævnt i begyndelsen, kan spørgsmålet f.eks. Opstå, hvor mange sorte kuglepenne der blev solgt i år 2022-2023. Mens COUNTIF -funktionen kun kunne finde ud af, at der blev solgt 8 fyldepenne, kan COUNTIFS -funktionen søge efter begge betingelser og bestemme det korrekte resultat.

For at gøre dette skal du bruge følgende syntaks til funktionen COUNTIFS:

TÆLLER (kriterier-område1, kriterier1, [kriterie-område2, kriterier2]

Grundlæggende kunne man kombinere uendelige kriterier i COUNTIFS -funktionen for at generere det ønskede resultat. I praksis er det i de fleste tilfælde tilstrækkeligt at opsummere to eller tre betingelser for at få et godt overblik.

Eksempel: Sådan finder du ud af, hvor mange sorte fyldepenne, der er blevet solgt

For at beregne virksomhedens eksempel på, hvor mange sorte kuglepenne der er købt, skal du indsætte følgende formel:

= TÆLLER (A2: A19; "Fyldepen"; C2: C19; "Sort")

Excel beregner, hvor mange fyldepenne der er solgt i kolonne A og bestemmer antallet af sorte produkter fra kolonne C. Brug funktionen COUNTIFS til at finde ud af, at der blev solgt 2 sorte kuglepenne i 2022-2023.

Hvis tabellen bestod af hundredvis eller tusinder af poster, ville det kun være muligt at tælle posterne manuelt med stor indsats. COUNTIFS -funktionen er især nyttig i sådanne situationer. Det kan tælle flere betingelser og returnerer det korrekte resultat korrekt.

Info:

COUNTIFS -funktionen kan bruges i andre regnearksprogrammer ud over Microsoft Excel. Funktionen kan findes i Google Sheets eller Open Office under det engelske navn COUNTIF eller COUNTIFS.

COUNTIFS -funktionen behandler tomme celler som nul (0) værdier. En tegnstreng, der er angivet som et kriterium, kan indeholde jokertegn. Spørgsmålstegnet (?) Og stjernen (*) er tilladt. Som pladsholder erstatter spørgsmålstegnet en karakter. I modsætning hertil erstatter en stjerne enhver tegnstreng.

Konklusion: COUNTIF- og COUNTIFS -funktionerne letter beregninger i Microsoft Excel

Især i uoverskuelige Excel -regneark med tusinder af poster er det umuligt at tælle en bestemt værdi manuelt. Microsoft Excel gør det let at tælle betingelser gennem funktionerne TÆLLE og TÆLLE. Med funktionen TÆLLE kan du kun bestemme én betingelse eller et kriterium. COUNTIFS -funktionen giver dig mulighed for at søge efter flere kriterier på samme tid. Den er tilgængelig for brugere med versionen af Microsoft Excel 2007 eller højere.

Begge funktioner gør arbejdet med Microsoft Excel mere effektivt og giver brugerne mulighed for at udlede en lang række oplysninger fra deres regneark. På denne måde kan de indtastede data bruges mere statistisk og er mere relevante.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellene mellem funktionerne COUNTIF og COUNTIFS?

Med funktionen TÆLLE er det muligt at bestemme en tilstand eller et kriterium. For eksempel kan du bruge funktionen TÆLLING til at finde ud af, hvor ofte et bestemt produkt er blevet solgt i en periode. COUNTIFS -funktionen giver dig også mulighed for at søge efter flere kriterier på samme tid. Det betyder, at du ud over antallet af solgte produkter også kan bestemme produktegenskaber eller andre specifikationer. COUNTIF og COUNTIFS er statiske funktioner.

Hvornår skal du bruge SUMIF -funktionen i Excel?

Hvis du vil tilføje de værdier, der svarer til et enkelt kriterium, skal du bruge SUMIF -funktionen. SUMIFS -funktionen tilføjer alle værdier, der opfylder flere kriterier.

Hvad er navnene på funktionerne COUNTIF og COUNTIFS i det engelske Excel?

Hvis du bruger en engelsk version af Excel eller et andet regnearkprogram, skal du bruge de engelske funktioner COUNTIF og COUNTIFS, i modsætning til de tyske funktioner ZÄHLENWENN og ZÄHLENWENNS.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave