Automatiske krydslinjer i LibreOffice Writer

Indholdsfortegnelse

Vandrette linjer er nyttige til opdeling af tekst.

Windows + Linux / tysk / Open Source. At oprette en vandret linje i Writer er meget enkel: Du indtaster tre eller flere bindestreger og trykker på Enter. LibreOffice konverterer linjerne til en tynd vandret linje på tværs af hele siden. Med andre taster får du linjer i forskellige tykkelser. Disse er sorteret fra den tyndeste til den tykkeste linje:
Bindestreg, lighedstegn, understregning, diamant, stjerne.
Tilden ~ resulterer i en dobbelt tværgående linje, hvis øverste del er særlig tyk.
Men hvad nu hvis du ikke vil have en sådan linje? Hvis du bemærker det med det samme, kan du bruge Ctrl-Z til at fortryde linjen. Hvis det er for sent, bliver tingene lidt mere komplicerede.
Først synes det at være et spørgsmål om held, om det er muligt at slette en automatisk genereret linje i Writer. Hvis der er tekst direkte over og under linjen, kan du simpelthen fjerne linjen med slettetasten. Afsnittet forsvinder imidlertid også på dette tidspunkt. Og hvis du gendanner det med Enter -tasten, vises linjen igen! I andre tilfælde ser det ud til, at linjen slet ikke kan slettes.
Løsningen på gåden: Den linje, der blev genereret af det automatiske system, gemmes i afsnitsformat som den nedre grænse. For at fjerne dem skal du højreklikke i afsnittet over linjen og vælge "Afsnit" fra kontekstmenuen. Klik på fanen Kant i dialogboksen Afsnitsstil, og klik derefter på ikonet Ingen grænse.
Mere om Writer

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave