Rediger masker under visuel kontrol

Indholdsfortegnelse

Du har skjulte dele af et lag eller et justeringslag med en lagmaske. Men masken passer ikke perfekt endnu, du vil gerne forfine den. Ærgerligt at Photoshop ikke viser lagmasken som standard, du arbejder lidt

Med en lagmaske skjuler du dele af et lag. Klik på deres miniature i LAYERS -paletten og mal de dele af billedet, som du vil overtage fra laget nedenfor i originalen med sort. Du kan se, hvordan mere af laget nedenfor vises med hvert ekstra penselstrøg. Selve masken vises dog kun som et minisymbol i LEVELS -paletten; den kan ikke styres korrekt på denne måde.

Men nogle gange vil du gerne se præcis, hvilke dele af billedet, der er overlejret af din maske. Det er nemt:

  1. Skift til paletten KANALER.
  2. Photoshop viser lagmasker her under farvekanalerne. De får en kursiv betegnelse. Klik på det relevante øjenikon for at aktivere den ønskede lagmaske.
  3. Nu er billedområderne overlejret i rødt, som er skjult i lagmasken med sort. Hvis du nu maler med sort maling, udvider du masken; med hvid sletter du derimod.
  4. Når du er færdig med at redigere din maske, skal du slukke den igen i KANALER -paletten (klik på øjesymbolet). Skift derefter tilbage til LAYERS -paletten. (mv)

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave