Specialtegn meget let

Indholdsfortegnelse

Hvis du ofte har brug for specialtegn fra andre sprog, kan du simpelthen sætte dem sammen fra flere normale tegn.

Windows + Linux / tysk / Open Source. Hvis <3 bliver et hjerte, / o bliver det skandinaviske krydsede o eller oc bliver ophavsretssymbolet, er et såkaldt "Compose" -program involveret. Disse konverterer en tegnstreng til et specialtegn. WinCompose tager sig af denne opgave under Windows, funktionen er allerede indbygget i Linux.
Windows
Download og installer WinCompose. For at generere et specialtegn skal du først trykke på en udløsertast, der aktiverer programmet. Indtast derefter en kort streng, hvorfra WinCompose genererer specialtegnet. I alt 1700 tegn er gemt i programmet, du kan selv definere flere. Den højre Alt -tast er angivet som udløsertasten. Da dette ikke findes på tyske tastaturer, kan du ændre nøglen. For at gøre dette skal du højreklikke på WinCompose-symbolet nederst til højre ved siden af tidspunktet. Vælg "Indstillinger" i kontekstmenuen. Indstil nu "Compose key" under fanen "General". Jeg anbefaler en nøgle, som du bruger så sjældent som muligt, f.eks. "Pause". Du kan se, hvilke tegn du kan indtaste på denne måde, når du klikker på "Sekvenser" i kontekstmenuen.
Linux
Compose -funktionen er allerede indbygget i Ubuntu. Det kan dog være deaktiveret. Gå til Systemindstillinger og klik på Tastatur. Under fanen "Tastaturgenveje" skal du klikke på "Tekstindtastning" til venstre og på "Skriv knap" til højre. Til højre for dette er enten navnet på den aktuelle komponentnøgle eller "Deaktiveret". På dette tidspunkt skal du klikke for at angive en komponeringsknap, der passer til dine behov. Tip: Med den højre Ctrl -tast fungerer specialtegnene også i LibreOffice. Listen over mulige tegn kan findes under
/usr/share/X11/locale/en_US.UTF-8/Compose
Mere om WinCompose

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave