Skriftstørrelser i LibreOffice Writer

Indholdsfortegnelse

Du kan bruge musen eller tastaturet til at bestemme, hvor store bogstaverne vises i Writer.

Windows + Linux / tysk / Open Source. For at indstille skrifttypestørrelsen i LibreOffice kan du klikke på det tilsvarende talfelt i formatværktøjslinjen og vælge skrifttypestørrelse. Nogle værdier mangler dog på listen over skriftstørrelser. Hvis du vil have tegn i størrelser som 17, 43 eller større end 96, skal LibreOffice først passe.
Men der er en vej ud, fordi du ikke behøver at stole på markeringen for at klikke. I stedet kan du også skrive eventuelle værdier direkte i feltet skrifttypestørrelse ved hjælp af tastaturet og derefter trykke på Enter -tasten. Karaktererne er heller ikke for gigantiske på denne måde: skriftstørrelse 999,9 er slutningen. Det betyder, at de fleste bogstaver ikke længere passer på en DIN A4 -side. I den nederste ende kommer du med standardværdierne op til skriftstørrelse 6. Hvis du indtaster skriftstørrelser 3 og 2 manuelt, må tegn i LibreOffice ikke være mindre.
For at få små skrifttyper til at se læselige ud, skal du formatere dem med en sans serif -skrifttype som f.eks. Arial. Serifer er de små haler på bogstaverne, som du finder i skrifttyper som Times Roman.
De såkaldte pixel skrifttyper er velegnede til meget små skrifttyper. Det er skrifttyper, der stadig let kan læses i meget små skriftstørrelser eller i meget grove opløsninger.
Unibody er en meget flot pixel skrifttype med flere skrifttypestile, umlauts og specialtegn fra over 200 andre sprog, hvilket også er gratis. Unibody blev designet til en skriftstørrelse på præcis otte pixels.
mere om emnet

  • Unibody pixel skrifttype
  • Sådan indstilles linjeafstand i Writer

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave