GnuCash: Sådan opsættes åbningsbalancen

Indholdsfortegnelse

Hvis du bruger GnuCash til at kontrollere en nuværende konto, skal du indtaste kontosaldoen inden den første booking. Dette kan også gøres med tilbagevirkende kraft.

GnuCash er et gratis, men professionelt, open source regnskabsprogram. Du kan bruge den til både personlige og forretningsmæssige formål. Det mestrer netbank og dobbelt bogføring. Sådan oprettes en online -konto i GnuCash findes i denne vejledning på computerwissen.de.
Så når du trækker kontoudtogene op, vil du sandsynligvis ende med en forkert saldo. Det skyldes, at GnuCash ikke kender åbningssaldoen på din konto. Du kan tilføje det senere. For at gøre dette skal du finde ud af saldoen på kontoen på reservationsdagen før den første bookingdag, som GnuCash hentede på en anden måde. Du kan finde denne kontosaldo i dine kontoudtog.
Klik derefter på "Indsæt booking / booking" i GnuCash og indtast kontosaldoen som en ny booking. Hvis summen er positiv, skal du indtaste den som et depositum, ellers som en udbetaling. Indtast kontoen "Indledende saldo" under "Bogføring" som kontra konto. Den nuværende saldo skal nu være korrekt.
GnuCash tildeler altid nyligt tilgængelige bookinger til "Kompensationskontoen". Dette er det "dobbelte" ved dobbeltregistrering: Når penge bevæger sig fra A til B, noteres ikke kun A, men også B. Så i GnuCash registrerer du altid fra hvor til hvor pengene flyttes for hver pengebevægelse . For eksempel, hvis du betaler med et EC -kort i supermarkedet, strømmer der penge fra din nuværende konto til supermarkedets konto, som derefter danner kontra -kontoen for denne booking. Du kan nu oprette en konto i GnuCash til supermarkedet. Det er imidlertid mere praktisk at gruppere regnskaberne for flere forretningspartnere efter emneområder. Dette er også standarden i GnuCash: Ved køb af supermarkeder skal du bruge tællerkontoen "Dagligvarer" under "Udgif.webpter".

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave