Damn Small Linux i Windows - Damn Small Linux

Sådan fungerer Damn Small Linux

Linux er af mange brugere verden over værdsat som et smart, brugervenligt og gratis operativsystem. Ud over Linux-kernen, som kan kaldes Linux-kerneprogrammet, kan brugerne vælge mellem mange distributioner, såsom Puppy Linux eller ZorinOS Linux eller den velkendte Ubuntu-distribution.

Linux -kernen overtager dybest set den centrale formidling mellem hardware og software på computeren. Med distributionen oprettes en grafisk brugergrænseflade omkring kernen, som definerer det faktiske operativsystem for brugerne. Sammen med specifik software oprettes et fuldt ud Linux-operativsystem. Hvis du ser på de forskellige distributioner, vil du bemærke, at hver distribution kombinerer sine egne USP'er eller merværdi.

Puppy Linux imponerer f.eks. Med sin evne til at køre på 32-bit systemer og adskillige ekstra programmer (Puplets). Med sin grafiske brugergrænseflade efterligner ZorinOS Linux delvist Windows -skrivebordet og gør det let for Windows -brugere at skifte til Linux. Damn Small Linux overbeviser først og fremmest brugerne med sin minimale filstørrelse på 50 MB og dens bootbarhed fra et eksisterende Windows -system.

Merværdi fra Damn Small Linux - hvad brugerne bør vide

Damn Small Linux blev oprindeligt udviklet som et eksperiment af udviklere John Andrews og Robert Shingledecker i begyndelsen af det nye årtusinde. Målet var at bestemme, hvor mange brugbare desktop -applikationer der passer til en 50 Mbyte Live CD. Projektet var tænkt som et personligt værktøj og bør ikke offentliggøres foreløbig. Den første version udkom i februar 2003.

Ligesom andre Linux -distributioner voksede Damn Small Linux til et bemærkelsesværdigt samfundsprojekt over tid. Det var oprindeligt baseret på Knoppix -distributionen. I den aktuelle version 4.4.11 RC2 fra 09/27/2012 er Damn Small Linux baseret på Debian GNU/Linux.

Udviklernes arbejde og brugen af tusinder af timers udvikling resulterede i et pladsbesparende og selvforsynende operativsystem, der i øjeblikket har følgende fordele:

  • Fuldt automatiseret lokalt eller eksternt applikationsinstallationssystem
  • Integration af et omfattende backup- og gendannelsessystem
  • Startbarhed fra næsten alle skrivbare medier, f.eks. USB -sticks, cd'er, disketter eller eksterne harddiske

Hvis du beskæftiger dig med Damn Small Linux for første gang, er fordelene ved fordelingen af størrelsen særligt mærkbar. Damn Small Linux kan startes som en engelsksproget Linux-distribution på grund af dens størrelse på 50 MB fra en visitkort-cd eller en stick via USB.

På trods af sin usædvanlige filstørrelse til et operativsystem har DSL et fuldt skrivebord og få kommandolinjeværktøjer. Alle softwareapplikationer under DSL er specifikt udvalgt for at sikre, at balancen og funktionaliteten i DSL til enhver tid er garanteret. I Tyskland omtales Damn Small Linux ofte som den originale oversættelse “damn small Linux” eller forkortelsen DSL, som ikke skal forveksles med internetstandarden DSL.

Info: Et visitkort-cd er en cd-rom med en diameter på 8 cm og en kapacitet på 210 MB.

Kan startes fra Windows og eksekveres på ældre computere

En spændende funktion ved DSL er, at den kan startes direkte fra et andet operativsystem. Teknologien "dsl-embedded" gør det muligt at starte Damn Small Linux fra Windows og dermed køre et operativsystem i et operativsystem.

Derudover fungerer DSL, der udover opstart fra cd også kan installeres på en harddisk på ældre computere, hvor Microsoft Windows ikke kører eller kører med nogle begrænsninger. For eksempel kan DSL køre på en pc, der har en Intel -processor med en 486 -arkitektur og sidst blev produceret i 2007.

Da Damn Small Linux har lave krav til harddiskstørrelse og hukommelse, kan den bruges på mange forskellige måder. Det kan fungere helt fra hovedhukommelsen eller fra en USB -stick uden at skulle have adgang til harddisken. Damn Small Linux udfører hurtigt og udfører processer effektivt, især når det startes direkte fra hovedhukommelsen.

Software til Damn Small Linux - hvorfor brugerne ikke skal undvære noget

Et operativsystem med en størrelse på kun 50 Mbytes mistænkes hurtigt for at skulle skære ned på den eksterne software, der bruges. Dette er ikke tilfældet, fordi talrige softwareapplikationer, som Linux -brugere kender, er tilgængelige til DSL. Derudover kan den udvides modulært og kan professionaliseres og specificeres ved hjælp af andre open source-programmer.

Vigtige programmer inkluderet i Damn Small Linux:

  • XMMS - grafisk, gratis medieafspiller til MP3, MP4 og MPEG),
  • FTP -klient,
  • Mozilla Firefox webbrowser,
  • Kontorprogrammer: tekstbehandling og regneark,
  • Xpaint og xzgv - software til grafisk redigering og visning,
  • Xpdf (PDF Viewer),
  • emelFM - manager til filer

Standarden inkluderer også andre softwareprogrammer, f.eks. Et udskrivningssystem, et e-mail- og kommunikationsprogram og et tekstbaseret instant messenger. Derudover garanterer den pakkehåndtering, at de grundlæggende programmer i Damn Small Linux kan udvides med andre applikationer, f.eks. Fluxbox (vindueshåndtering), Sylpheed (e-mail-program) og andre værktøjer såsom eksterne filadministratorer.

Load Damn Small Linux - sådan fungerer det

Systemet er et interessant alternativ til andre Linux -distributioner, især til ældre pc -systemer. På grund af dets bootbarhed fra et eksternt drev, dets lille samlede størrelse og systemets hastighed, kan ældre computere stadig bruges effektivt. Interesserede brugere kan finde alle vigtige oplysninger og muligheden for at downloade softwaren gratis på webstedet http://www.damnsmalllinux.org/.

Hent

http://www.damnsmalllinux.org/download.html.

CD købhttp://www.damnsmalllinux.org/cd.html

Damn Small Linux opsummering

Der er forskellige operativsystemer og Linux -distributioner til forskellige anvendelsesområder. Brugere med ældre computere og lidt lagerplads får "deres penge værd" med Damn Small Linux. Du får et gratis, omfattende udstyret og hurtigt operativsystem, der udover at blive installeret på harddisken også kan startes fra eksterne lagermedier såsom en mini -cd. Derudover kan Damn Small Linux startes direkte fra Windows. Med denne funktion kan Windows -brugere, der er villige til at skifte, først gøre sig bekendt med DSL eller drage fordel af begge operativsystemer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg installere Damn Small Linux på Windows?

For at starte DSL fra Windows skal du først indlæse filen "dsl-embedded". Når du har udpakket ZIP-filen, skal du starte filen "dsl-base.bat". Som et resultat starter DSL i "Qemu Virtual Machine" i et Windows-vindue.

Hvorfor blev det iøjnefaldende navn "Damn Small Linux" valgt?

Navnet "Damn Little Linux" refererer til distributionens utroligt lille størrelse. I stedet for det fulde navn bruger de fleste brugere den iørefaldende forkortelse "DSL".

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave