Bedre overblik: Sådan indsættes lister i Word

Sådan arbejder du med lister i Microsoft Word

Uanset om opskrift, struktur eller indkøbsliste - lister muliggør en klar præsentation af ethvert indhold. I Microsoft Word kan listerne oprettes med lille indsats og indsættes meget let. Tekstbehandlingsprogrammet tilbyder forskellige typer lister, hvis individuelle design kun kræver et par klik.

Hvad er lister til i Word?

Fra arabiske tal til romertal til cirkler og trekanter - listerne i Microsoft Word kan bruges til at oprette en lang række lister. Klarheden af et dokument forbedres af de enkelte punkter. Læsere kan bedre følge en kugle eller disposition i listeformat. Det hvide område mellem de enkelte lag løsner også dokumentets udseende - det får teksten til at virke mindre fyldig.

Endnu et plus: Kerneudtalelser og vejledende principper for indhold kan fremhæves ved at opdele dem i lister. Dette gør det lettere for læserne at huske de vigtigste nøglepunkter udenad. Ved at oprette listeniveauer kan selv komplekse lister og underelementer indsættes. Kort sagt: lister er praktiske elementer til tekstdesign.

Dem, der indsætter lister i Word, nyder godt af en væsentlig ting: Nummereringen tilpasser sig automatisk afsnittene. Det er ligegyldigt om forfatteren kopierer dem frem og tilbage, indsætter nye tekstafsnit eller sletter dem.

Instruktioner: Hvordan tilføjer jeg en liste i Word?

Listeoprettelse i Word betragtes som et af de letteste og mest populære håndværktøjer. Denne Word -funktion, som formatering eller indsættelse af referencer, kan bruges både på pc'en og i appen på smartphonen. Sammenlignet med mange andre funktioner i Word, Excel og PowerPoint kan nummererings- og listefunktionen aktiveres med blot et par klik med musen og tasterne. Gør følgende for at oprette en nummereret liste:

  1. Skriv 1 og et punktum i begyndelsen af en ny linje. Programmet forstår, at det er et listeelement gennem perioden efter 1.

  2. Tryk derefter på mellemrumstasten. Det første element på listen er indrykket, og du kan skrive din tekst.

  3. Så snart du har skrevet indholdet af det første element på listen, skal du trykke på Enter -tasten. Du er nu automatisk i det andet element på listen.

Nummereringen af en nummereret liste fortsættes automatisk fra punkt til punkt. Med denne metode kan du derfor oprette en liste med så mange listeelementer, som du ønsker.

Hvis du vil inkludere en punktliste i dit dokument, skal du gøre det samme. Du udskifter bare nummeret med en bindestreg i begyndelsen af et listeelement.

Godt at vide: For at afslutte listen skal du trykke på "Enter" to gange i træk. Så den næste linje begynder igen med den normale formatering af teksten.

Opret lister fra fanen bånd

Alternativt kan du også oprette en liste ved hjælp af fanen "Start" på menubåndet. Dette er nyttigt, hvis du f.eks. Allerede har en eksisterende tekst og gerne vil lægge den i listeform bagefter. Sådan er det gjort:

  1. Vælg om nødvendigt teksten.

  2. Vælg fanen Hjem.

  3. Klik på knappen "Nummerering". Det aktuelle afsnit eller tekstafsnit får et startnummer og indrykket.

  4. Hvis du vil, kan du tilføje din tekst og derefter trykke på "Enter".

  5. Word fortsætter listen med følgende nummer.

Du kan også nemt slette den nummererede liste ved hjælp af fanen. Alternativt kan du bruge backspace -tasten (slette -tasten) til at slette punktet (symbol).

tip: Det er hurtigere, hvis du højreklikker på det relevante tekstafsnit med museknappen. Kontekstmenuen åbnes. I vinduet med tegnformaterne finder du også knappen til oprettelse af lister, og du kan tilføje, slette eller ændre symbolet på listen.

Definer nye punkter i Word: Sådan fungerer det

Word giver dig kugler, kugler og flueben. Hvis du ikke er tilfreds med standardvalget af Word, kan du også definere dine egne punkttegn og gemme dem, f.eks. Under stilarter. Sådan er det gjort:

  1. Vælg fanen "Start" på menubåndet.

  2. Klik på afkrydsningsfeltet ud for knappen Bullets.

  3. Vælg nu "Definer ny kugle".

  4. Du kan definere symboler, skrifttyper og specialtegn, bekræfte med "Ok".

  5. Dine definerede kugler vises nu i "Bullets -biblioteket", som du kan få adgang til ved at klikke på afkrydsningsfeltet ud for knappen "Bullets" igen.

tip: Du kan også indstille nummerformatet individuelt som en skabelon til nummerering.

Konklusion: automatiske lister for et bedre overblik

Microsoft Word gør tekstbehandling lettere med formatskabeloner og mange funktioner: Uanset om du formaterer tekst, indsætter specialtegn, overskrifter og referencer eller definerer skrifttyper og angiver detaljer til bindestreg. Lister og nummerering kan også oprettes hurtigt med Microsoft Word.

Så du kan indsætte klare listetyper i dit dokument med lille indsats og dermed forbedre læseforståelsen gennem listeformatet. De nummererede niveauer bryder teksten op og kan fremhæve individuelle udsagn og ord. Kuglerne, symbolerne og antallet af niveauer kan justeres individuelt, så hver listepost og hver liste passer perfekt ind i formatet og det respektive design af dokumentet.

Spørgsmål og svar: De vigtigste spørgsmål om lister i Word

Hvordan kan jeg tilpasse kuglerne?

Det er hurtigt og nemt at oprette lister i Word. Men der er andre indstillinger, du kan bruge til at tilpasse dine lister. Hvis du f.eks. Vil tilføje forskellige punkter eller nummerering til din liste, kan du finde disse forskellige symboler under pil ned ved siden af knappen Nummerering eller punkttegn.

Jeg vil gerne starte en liste med et nyt startnummer. Hvordan virker det?

Hvis du vil fortsætte en nummereret liste, selvom der er et tekstafsnit mellem listeelementerne, kan du nemt starte en liste med et nyt startnummer. For at gøre dette skal du flytte musemarkøren til det afsnit, hvis nummerering du vil ændre. Klik derefter på knappen "Nummerering og punkter". En omfattende kontekstmenu åbnes. Klik derefter på "Angiv nummereringsværdi", og beslut om du vil fortsætte en liste eller starte forfra. Du kan bestemme værdien her individuelt.

Hvordan kan jeg oprette en huskeliste?

Brug den samme procedure til en huskeliste, som du ville gøre for en punktliste. Vælg blot "Definer ny kugle" under "Kugler" og vælg en passende boks til gøremål under symbolerne. Du skal derefter kun vælge det med et dobbeltklik, og du kan markere dine opgaver efter hinanden.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave