Sideskift i tabeller

Det sker ofte, at tabeller, som du har oprettet kort før sidens slutning, "bliver revet" af en pause og dermed vises dels på den ene side og dels på den næste.

For at forhindre dette indsættes der normalt et manuelt sideskift foran bordet. Dette kan føre til, at når layoutet ændres på et senere tidspunkt, opstår sidebrydningen pludselig midt på siden, selvom tabellen på den relevante side stadig ville have haft fuld plads. Du kan dog få Word til at holde en tabel sammen uden manuelle sideskift og udsende den enten helt i slutningen af en side eller i begyndelsen af den næste. Sådan virker det:

  1. Klik i tabellen, og tryk på Alt + Num5 (dvs. tallet "5" på det numeriske tastatur) for at markere hele tabellen.
  2. Højreklik i tabellen, og vælg kontekstmenuen TABELEGENSKABER.
  3. Skift til fanen »Linje«, deaktiver indstillingen TILLAD SIDEFORANDRINGER I LINJEN, og anvend ændringen med OK.
  4. Vælg alle rækker i tabellen med undtagelse af den sidste række. Denne udelukkelse er nødvendig, for ellers ville Word ikke lave en pause direkte efter bordet, men kun efter afsnittet efter det næste.
  5. Åbn dialogboksen FORMAT PARAGRAPH (Word 2003, 2002 / XP og 2000) eller STARTING PARAGRAPH (Word 2007), og skift til fanen »Linje og sideskift« eller »Linje og sideskift«.
  6. Aktiver valgmulighederne IKKE SEPARAT LINJER og IKKE SEPARAT PARAGRAFER eller IKKE SEPARAT FRA NÆSTE PARAGRAF eller OPBEVAR DETTE AFSNIT SAMMEN og anvend ændringerne med OK.

Disse indstillinger sikrer, at Word ikke kan adskille tabellen med et sideskift.

Tillad ikke ændringer af sidehoved eller sidefod

Vi modtog for nylig følgende spørgsmål fra en læser på e-mail i redaktionen af "Word Tips & Tricks fra A-Z":

Dette er irriterende: Nu har jeg lagt en stor indsats i at oprette en brevskabelon og gjort den tilgængelig for mine kolleger, og alligevel ser vores breve ikke ensartede ud, fordi nogle brugere har lavet "udsmykninger" på skabelonens overskrift. Er der en let måde, jeg kan beskytte overskriften mod at blive ændret i Word 2007?

Svaret fra redaktionen:

Uanset om det er et normalt Word -dokument eller en skabelon, kan alle som standard ændre alt i det, herunder sidehoveder og sidefødder. Dette er ofte ikke ønsket af forfatteren af dokumentet. Så det burde z. B. ikke være muligt at redigere virksomhedens logo i overskriften eller forfalske forretningsoplysningerne i sidefoden.

Beskyt dit dokument med ordet PROTECT DOCUMENT. For at forhindre, at hele dokumentet blokeres, skal du først indsætte sektionsbrud og begrænse beskyttelsen til bestemte sektioner. For at gøre dette skal du åbne din brevskabelon og gå til begyndelsen af dokumentet med tastekombinationen CTRL + HOME. Og sådan gør du det i Word 2007:

  1. På fanen SIDELAYOUT i gruppen SIDEOPSÆTNING skal du klikke på knappen Pauser.
  2. Vælg AFSLUTNINGSBRYDER, KONTINUERLIG.
  3. Skift til fanen GENNEMGANG, og klik på knappen PROTECT DOCUMENT i PROTECT -gruppen.
  4. I den menu, der nu vises, skal du klikke på posten RESTRICT FORMATTING AND EDITING. Opgaveområdet RESTRICT FORMATTING AND EDITING åbnes derefter i højre side af skærmen.
  5. Under 2. REDIGERING AF BEGRÆNSNINGER skal du markere afkrydsningsfeltet KUN TILLADE DENNE REDIGERING I DOKUMENTET.
  6. Åbn derefter rullelisten nedenfor, og vælg derefter posten FYLDNING I FORMER.
  7. Klik derefter på det blå link VÆLG AFSNIT.
  8. I det næste dialogvindue skal du deaktivere det andet afkrydsningsfelt for SECTION 2 og derefter afslutte dialogvinduet ved at klikke på OK.
  9. I opgaveområdet under 3. ANVEND BESKYTTELSE klik på knappen JA, ANVEND BESKYTTELSE NU.
  10. Indtast et kodeord i tekstindtastningsfeltet ovenfor, og gentag det i feltet nedenfor. Klik på OK for at bekræfte.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave