Gratis virtualiseringstjek fra Intel og AMD

Indholdsfortegnelse

For at kunne betjene et gæstoperativsystem på din pc skal CPU'en understøtte virtualisering. Du kan kontrollere dette med gratis værktøjer fra AMD og Intel.

Uanset om det er Oracle VirtualBox, Citrix Xen, Microsoft Hyper-V eller VMware ESXi, tilføjer flere og flere pc-brugere et gæstestyresystem til deres computere. Inden du går i gang med et virtualiseringseventyr, skal du dog først kontrollere, om CPU’en i din computer overhovedet understøtter dette. De to CPU -markedsledere til pc -brug, Intel og AMD, har gratis værktøjer til dette formål. På denne måde kan du kontrollere, om CPU'en i din computer understøtter virtualiseringsteknologien (VT) hvad angår hardware, og om VT muligvis stadig skal tændes i computerens BIOS.

Det er derfor tilrådeligt at køre det værktøj, der matcher CPU'en i din computer, før du downloader og installerer virtualiseringssoftwaren. Til dette formål tilbyder Intel CPU -testværktøjet "Detekteringsprogram til Intel -processorer" i to versioner:

  1. Programmet er tilgængeligt som en bootbar version, også i en tysk sprogversion.
  2. Desuden er værktøjet tilgængeligt i en Windows-version og kører fra Windows 2000 med alle Windows-versioner i 32- og 64-bit versionerne.

Intel -programmet til processordetektering leveres som en fil af filtypen msi (microsoft installer), men adskiller sig ikke fra installationen af et Windows exe -program. Under installationen kan du vælge installationsstien.

Markedsrival AMD leverer også et sammenligneligt gratis værktøj med det iørefaldende navn "AMD Virtualization Technology og Microsoft Hyper-V System Compatibility Check Utility". Dette ville gøre den tilsigtede anvendelse utvetydig. Værktøjet kører på alle Windows -versioner fra Windows NT. I modsætning til Intel -værktøjet leveres denne CPU -virtualiseringskontrol i form af et ZIP -arkiv, så arkivet først skal pakkes ud.

Det er let at bruge. Højreklik på den udpakkede fil amdvhyperv.exe, og vælg "Kør som administrator" i genvejsmenuen. Du vil derefter modtage en besked om, om CPU'en er inkompatibel, AMD-virtualisering (AMD-V) er aktiv, eller du skal muligvis aktivere funktionen i din computers BIOS.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave