Photoshop: Korrekt hvidbalance hurtigt

Indholdsfortegnelse

Især når du tager billeder under kunstigt lys, kan det hurtigt ske, at dit kamera går i stå med hvidbalancen. Dit foto viser derefter et tydeligt farvestøb. Dette kan hurtigt rettes i Photoshop.

Photoshop tilbyder ikke en separat kommando til korrektion af hvidbalancen, den er kun tilgængelig i Camera Raw. For at åbne et hvilket som helst digitalt foto i Camera Raw, skal du gå til FIL - OPEN AS i Photoshop og vælge CAMERA RAW i dialogboksen under OPEN AS. I feltet WHITE BALANCE kan du nu fjerne farvestøbningen under FARVETEMPERATUR og FARVETON.

Hvis du ikke kan lide omvejen via Camera Raw, kan du prøve følgende:

  1. Hent kommandosekvensen KORRIGERINGER - SAMME FARVE i menuen BILLEDE.
  2. Aktiver indstillingen KOMPENSER. Photoshop neutraliserer farvekastet perfekt.
  3. Synes du ikke, at de teknisk korrekte neutraliserede farver er atmosfæriske nok? Brug derefter FADE -kontrollen til at svække effekten - for eksempel øge den til 33%. Nu er en tredjedel af den originale farvegengivelse effektiv igen.
  4. Fordi du er i gang - du kan også kontrollere farvernes lysstyrke og lysstyrke i dialogboksen SAMME FARVER: Træk skyderen LUMINANCE til højre for at gøre dit billede lysere. LUMINANCE -værdier under 100 gør det mørkere.
  5. Du kan skabe stærkere farver ved at trække skyderen COLOR INTENSITY til en værdi over 100. (mv)

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave