Sæt accentmærker over bogstaverne

Du kan bruge disse tricks til korrekt stave af franske navne

Ud over de viste bogstaver, tal og symboler, tilbyder et standardtastatur talrige muligheder, hvor der kan vises flere tegn på skærmen. Fordi mange franske udtryk også findes på tysk, kan det at fremskynde indtastningen betydeligt ved at vide, hvordan man får tegn med accent. Der er flere måder at angive accenter på.

For korrekt stavning af franske navne skal du f.eks. B. satte en "accentgrav" på "e": så è. Desværre er accentueret "e" ikke tilgængeligt på det tyske tastatur. Du kan tegne accenten i hånden bagefter, men skal du ikke gøre det direkte med pc'en, ikke?

Selv med et tysk tastatur kan du nemt indtaste alle tre franske accenter. Tricket med at tilføje accenter er, at de altid består af to taster, der skal trykkes på den ene efter den anden.

Sådan indsættes en accent aigu

Sørg først for, at tastaturlayoutet er indstillet til tysk for at følge instruktionerne herunder.

Tryk på Accent -tasten på tastaturet. "Accent aigu" er placeret mellem bogstavet ß og backspace -tasten. Intet tegn vises på skærmen, intet ser ud til at have ændret sig.

Indtast nu det grundbogstav, der matcher "Accent aigu", f.eks. "E". Brevet vises derefter straks med den korrekte accent i formen “é”.

På denne måde kan du også tilføje yderligere "streger" til bogstaver, f.eks. B. for et "ó" eller "í".

Sådan får du en alvorlig accent

På tastaturet skal du først trykke på Shift -tasten (tast for store bogstaver) og derefter Accent -tasten. Intet tegn vises på skærmen, intet ser ud til at have ændret sig.

Indtast nu det grundbogstav, der matcher "Accentgraven", f.eks. "E", "u" eller "a". Bogstavet vises derefter med den korrekte accent i formen "è", "ù" eller "à".

Sådan fungerer det med Accent Circonflex

Tryk først på Circonflexe -tasten på tastaturet (den er placeret på tastaturet i rækken med tallene yderst til venstre ved siden af den første nummertast). Intet tegn vises på skærmen, intet ser ud til at have ændret sig.

Indtast nu det grundlæggende bogstav, der matcher "Accent circonflexe", f.eks. "A", "e", "i", "o" eller "u". Bogstavet vises derefter straks med den korrekte accent i formen "â", "ê", "î", "ô" eller "û".

Indsætningen af tegn med accent fungerer på den beskrevne måde, både når du skriver i en tekstbehandler som Word, i dit e-mail-program eller i et andet program efter eget valg. Fremgangsmåden er den samme overalt.

Instruktionsvideo: Indsæt accenter - få accent aigu, grave & circonflexe med en tastekombination

Sådan indtastes tegn med accent på Mac

Nye versioner af Mac OS giver brugerne mulighed for at skrive bogstaver med accent og diakritiske mærker blot ved at holde en enkelt tast nede med et langt tryk. Hvis du f.eks. Trykker på "a", og holder den nede, vises der et pop op-vindue, efter at du har holdt tasten nede i et par sekunder for at angive, hvilke accenter der er tilgængelige for det pågældende bogstav eller tegn.

  1. Tryk og hold på det bogstav, du vil fremhæve, tryk og hold på bogstavet, indtil du ser en menu med tegn accenter.

  2. Vælg tegnet accent med musen, eller tryk på det tilsvarende nummer under accenten i menuen.

  3. Dette Accent -panel er tilgængeligt overalt, hvor du kan indtaste tekst, det være sig i Pages, Microsoft Office, TextEdit, en webbrowser og Facebook eller Twitter.

Indtastning af diakritiske mærker og accenter på et Mac -tastatur ved hjælp af tastetryk

Hvis du ikke vil bruge menupunktet med accenttegn, kan du også bruge tastaturgenveje med accent. Husk, at OPTION -tasten også er ALT -tasten på et Mac -tastatur, det er den samme tast, selvom etiketten udelader indstillingen eller alt.

  • ó - Akut: Hold OPTION -tasten nede, tryk derefter på "e", indtast derefter det bogstav, du vil fremhæve, f.eks. B. é
  • ò - Grave: Hold knappen OPTION nede, tryk derefter på "` `og skriv bogstavet for at fremhæve det som ù
  • ô - Circumflex: Hold OPTION nede, tryk derefter på "i", tryk derefter på bogstavet f.eks. ô.

Ofte stillede spørgsmål: Sæt accentmærker over bogstaverne

1. Hvordan tilføjer jeg en accent aigu?

For at indstille en accent aigu til et "a" f.eks. Skal du først trykke på accenttasten og derefter på a. Accentnøglen er placeret mellem bogstavet ß og backspace -tasten.

2. Hvordan skriver jeg en alvorlig accent?

På tastaturet skal du først trykke på Shift -tasten (tast for store bogstaver) og derefter Accent -tasten. Indtast nu det ønskede store bogstav.

3. Hvordan får jeg en cirkonfleks accent?

Tryk først på Circonflexe -tasten på tastaturet. Du finder dette på tastaturet i rækken med tallene yderst til venstre ved siden af den første nummertast. Indtast nu det ønskede store bogstav.

4. Hvordan får jeg franske tegn på Mac Book?

Tryk og hold på det bogstav, du vil fremhæve, tryk og hold på bogstavet, indtil der vises en menu med tegn accenter, vælg tegnet accent med musen, eller tryk på det relevante nummer under accenten i menuen.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave