Pixel skrifttype i Gimp

Indholdsfortegnelse

Pixelgrafik kendes fra computerspil i det sidste århundrede. Aktuelle spil som Minecraft eller Terraria bruger også den primitive charme ved blokgrafik. Dem, der kan lide at lave sådanne billeder selv, har ofte problemer med bogstaver. Så

Windows + Linux / tysk / Open Source. Det er ikke svært at oprette en pixelgrafik i Gimp. Du opretter ganske enkelt et tilstrækkeligt lille billede og forstørrer visningen, indtil de enkelte pixels er tydeligt synlige. Rediger derefter billedet, som du normalt ville. Først i slutningen forstørrer du det til det ønskede format.
Men hvis du indsætter en tilsvarende lille skrifttype til kontinuerlig tekst i sådan en pixelgrafik, kan du opleve en bitter skuffelse: I stedet for at vise pixelerne en-til-en, er skrifttypen forvrænget. Gimp forsøger at forbedre skrifttypen med anti-aliasing og antydninger. Normalt fungerer det også. Men hvis en skrifttype kun er et par pixels høj, måler forbedringen bagslag. For pixel skrifttyper skal du fjerne markeringen af "Glatte kanter" i værktøjsindstillingerne i skrifttypeværktøjet og indstille "Tip" til "Ingen".
Det er også muligt, at pixeldimensionerne for en skrifttype ikke fungerer en-til-en. Fonten "5by7" er, som navnet antyder, syv pixels høj. Faktisk har du brug for ti pixels i højden for at kunne repræsentere skrifttypen på en meningsfuld måde. Men selv da viser Gimp dem ikke korrekt i starten. Skrifttypen vises kun korrekt pixel for pixel korrekt, når størrelsen er 20 pixels.
Men du kan stadig oprette bogstaver med en minimumshøjde på ti pixels! For at gøre dette skal du først oprette bogstaverne i en højde af 20 pixels i 5by7 -skrifttypen og derefter skalere den til 50 procent højde og bredde. Vigtigt: Skift interpolationen til "Ingen" i skaleringsværktøjets indstillinger.

Det er lettere med pixel skrifttypen Unibody. Med denne skrifttype er nedskæringstricket ikke længere nødvendigt. I stedet skal du blot indstille skriftstørrelsen i Gimp til 8 pixels - det er det!

mere om emnet

  • Pixel skrifttype 5by7
  • Pixel -skrifttype unibody
  • Gimp

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave