Find og installer gratis skrifttyper med umlauts og dekorative skrifttyper

Er valget af skrifttyper i Word ikke nok eller er det ikke det rigtige for dig? Der er altid lejligheder, f.eks. Design af invitationer, plakater, certifikater eller lykønskningskort, som forudinstallerede skrifttyper ikke er tilstrækkelige til.

Grundlæggende oplysninger om skrifttyper

Windows har kun et par forskellige skrifttyper, frem for alt de velkendte "Times New Roman", "Arial" og "Courier New".

Word selv har også nogle skrifttyper i bagagen, i Word 2010 og Word 2007 er de nye "C" skrifttyper som "Calibri", "Cambria" eller "Corbel" særligt velkendte. Skrifttyperne installeres automatisk, når Word (eller Office) er installeret. Hvis du installerer en skrifttype i Windows - disse er kendt som TrueType- eller OpenType -skrifttyper - er skrifttypen automatisk tilgængelig for alle andre programmer.

Skrifttyper er licenseret som softwareprogrammer, så du skal købe en licens til hver pc, hvor du bruger en skrifttype. Freeware- og shareware -skrifttyper er en undtagelse.

Skaberne afstår fra et tilsvarende gebyr for freeware -skrifttyperne; du kan bruge disse skrifttyper gratis på et vilkårligt antal pc'er. Shareware -skrifttyper kan normalt bruges gratis i 30 dage, før skrifttypen skal "betales for".

Fontpool: Valg af passende, gratis freeware skrifttyper


Du kan finde omkring 350 usædvanlige og yderst nyttige ægte skrifttyper under FONTARCHIVE-menuen på webstedet www.fontpool.de, som ikke er helt up-to-date, men er meget omfattende. De fleste af de præsenterede skrifttyper er gratis freeware -skrifttyper, nogle få er tilgængelige som shareware -skrifttyper. Alle skrifttyper er angivet alfabetisk med en skrifttypeeksempel, så du hurtigt kan finde den perfekte skrifttype. For at finde den korrekte skrifttype og derefter installere den på din pc:

  1. Åbn din internetforbindelse, og skift til webstedet www.fontpool.de.
  2. Så snart hjemmesiden for www.fontpool.de vises, skal du klikke på det store logo. Nu ændres siden, og du lander i menuen på webstedet. Klik her til venstre på FONTARCHIV.F878
  3. En kort note og et alfabet vises nu. Hvis du f.eks. Klikker på bogstavet "A" i alfabetet, vises en liste over alle skrifttyper, der begynder med "A". Du vil derefter modtage en skrifttypeeksempel for hver skrifttype, så du umiddelbart kan få en idé om skrifttypen. Hvis der er flere skrifttyper til et bogstav, end der kan passe på en side, kan du bruge linket -SIDE? rul til andre sider med skrifttyper nederst på siden ("" står som en pladsholder for "A", "B" osv., "?" for sidetallet).
  4. Når du har fundet den ønskede skrifttype, skal du klikke på den med venstre museknap. Fontfilen begynder derefter at downloade til din pc. Hvis du nu bliver bedt om at vælge en downloadsti, skal du vælge mappen \ DOWNLOAD (S) (Windows 7 og Vista) eller \ EJE DOWNLOADS (Windows XP) som lagringsplacering.
  5. Da skrifttypefilerne er meget små, tager downloadingen kun et par sekunder. Når overførslen er fuldført, skal du lukke din browser. Alle skrifttypefiler er komprimeret, du skal stadig pakke dem ud og installere dem. Heldigvis er det i Windows 7, Vista og XP ganske let: bare dobbeltklik på den overførte fil. Et mappevindue åbnes derefter med to filer: skrifttypen (filtypenavnet ".ttf") og en fil med licensoplysninger (filtypenavnet ".txt"). For at installere skal du kopiere begge filer til en anden mappe, f.eks. Til en mappe »Fonts«, som du selv har oprettet.
  6. Kontroller nu først tekstfilen med licensbetingelserne, og kontroller de juridiske krav til installation af skrifttypen. Noter som "100% Freeware" er et tegn på, at du kan installere skrifttypen på alle dine pc'er, og at der ikke er nogen omkostninger.

Skrifttyperne på webstedet www.fontpool.de kommer fra hele verden. Derfor indeholder ikke alle skrifttyper alle umlauts, »ß« eller eurosymbolet. Da du ikke finder nogen oplysninger om dette på webstedet, skal du altid først installere den ønskede skrifttype og derefter kontrollere i Word, om disse specialtegn er tilgængelige.

1001 Fonts: Download gratis skrifttyper med tyske umlauts

På side 1001 Fonts finder du masser af gratis skrifttyper. Indtast et søgeord i søgefeltet, for eksempel "håndskrift", hvis du leder efter en håndskrift. En hitliste vises derefter og over den en bjælke, hvor du kan filtrere disse efter yderligere kriterier. Indtast de tyske specialtegn äöüÄÖÜß i tekstfeltet for at se, om skrifttypen er egnet til vores sprog.
Ved siden af tekstfeltet ser du et ikon, der ligner et hårkors med et a i. Hvis du klikker på det, vises kun de skrifttyper, der indeholder de tegn, du har indtastet i tekstfeltet. På denne måde kan du hurtigt finde alle skrifttyper, der matcher dit søgeord, og som indeholder de tyske specialtegn.
Hvis du derefter klikker på prisskiltet ved siden af, er der kun skrifttyper tilbage, som du frit kan bruge til forretningsformål.
Skrifttyper leveres normalt i pakket zip -filer. Åbn den downloadede fil med et dobbeltklik. Der finder du de faktiske skrifttypefiler med slutningerne ttf eller otf. Åbn den igen med et dobbeltklik, og klik derefter på "Installer".

Sådan installeres gratis skrifttyper på din pc

  1. Det næste trin er at installere skrifttypen på din pc. For at gøre dette skal du åbne Windows Kontrolpanel. Det næste trin afhænger af din Windows-version og den valgte skærm: Windows 7, Vista, XP (klassisk visning): Dobbeltklik på ikonet FONTS. Windows 7 og Vista (»Kategori« -visning): Klik på ikonet DISPLAY OG CUSTOMIZATION. Så snart indholdet i dialogboksen er ændret, skal du klikke på FONTS. Windows XP (»Kategori« -visning): Klik her på DISPLAY OG DESIGNS. Så snart indholdet i dialogboksen er ændret, skal du klikke i venstre kolonne under SE OGSÅ i posten FONTS.
  2. Alle de skrifttyper, der er installeret på din pc, vises derefter i et separat dialogvindue. Arranger nu dialogboksen i kontrolpanelet og dialogboksen med den overførte skrifttype, så begge dialogbokse placeres ved siden af hinanden.
  3. Klik på den nye skrifttype med venstre museknap, og hold museknappen nede. Hold museknappen nede, og træk filen ind i dialogboksen Kontrolpanel. Så snart du slipper museknappen, installeres skrifttypen. Under installationen modtager du en kort statusmeddelelse, der automatisk forsvinder. Luk dialogboksen Kontrolpanel og alle andre mappevinduer. Den nye skrifttype er nu tilgængelig i alle dine Windows -programmer (Word, Excel osv.).

Slet aldrig skrifttyper, som du ikke selv har installeret! Mange programmer installerer skrifttyper, der bruges der i menuer og dialogbokse. Hvis du sletter en af disse skrifttyper eller en af Windows 'egne skrifttyper, skal programmerne eller Windows falde tilbage på andre skrifttyper - med det resultat, at meddelelserne ikke længere er læselige, eller visningen af dialogvinduer er helt forvirret.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave