Aftaleberegning i Word - intet problem med makroer

Eksempel på brug af makroer

Moderne og effektiv kontorkommunikation uden et kraftfuldt tekstbehandlingsprogram er utænkeligt. Microsoft Word betragtes som den bedste hund blandt tekstbehandlingsprogrammer. Ligesom de andre Office -programmer Excel, PowerPoint og Outlook er det værdsat af både virksomheder og private husstande. De fleste opgaver kan behandles med funktionerne i Microsoft Word, som findes på forskellige faner. I nogle tilfælde, hvor der kræves specifikke løsninger, kan brugen af makroer i Word også hjælpe.

Aftaleberegning i Word - design en makro til den automatiske tidsberegning

Et anvendelsesområde for makroer i Microsoft Word er den automatiske beregning af datoer. Følgende eksempel illustrerer udfordringen for brugere af Microsoft Word:

Forestil dig, at du vil indstille en aftale i et forretningsbrev, der automatisk går forud for en dato i følgebrevet med 14 dage. For eksempel bør der automatisk udstedes en frist med en betalingsperiode i brevet. Hvis brevet er skrevet den 02/01/2021, skal datoen 02/15/2022-2023 være præget automatisk. Hvordan skal Microsoft Word -brugere fortsætte for automatisk og korrekt at indsætte datoen? En makro kan være løsningen og give et hurtigt middel.

Hvor finder man makroer i Microsoft Word

For at oprette en ny makro i Microsoft Word skal du navigere til menupunktet "Makroer" under fanen "Vis". Alternativt kan du også bruge tastekombinationen ALT + F8 til at åbne dialogboksen for makroer.

Gør følgende for at konfigurere makroen til den automatiske beregning af aftaler:

  1. I det første trin skal du sørge for, at makroen er gemt i skabelonen Normal.dot. Dette sikrer, at makroen er aktiv i alle dokumenter, du opretter i fremtiden. Du ændrer specifikationen i feltet: "Makroer i."

  2. I det næste trin skal du indtaste navnet på makroen. For eksempel kan du navngive makroen “Due14days”. Du kan også indtaste en beskrivelse af makroen i den nederste del af inputfeltet.

    I det næste trin bliver du automatisk omdirigeret fra Microsoft Word til VBA -udviklingsmiljøet. På dette tidspunkt har Microsoft Visual Basic (VBA) allerede vedtaget det navn, du har indtastet for makroen og har flyttet markøren til det punkt, hvor du skal indtaste en enkelt formel i det næste trin.

  3. Som et afgørende trin skal du indtaste følgende formel i Microsoft Visual Basic:

    Selection.InsertAfter Format (dato + 14, "dd.MM.åååå")

  4. Gem derefter makroen ved hjælp af diskettikonet, og luk udviklingsmiljøet for Microsoft Visual Basic. Din makro er derefter klar til brug.

Test den oprettede makro i Microsoft Word, og brug den på lang sigt

Gør følgende for at teste den makro, du har oprettet i Microsoft Word:

  1. Brug tastekombinationen ALT + F8 til at åbne dialogvinduet for makroer.

  2. Vælg makroen "Forfalder 14 dage", og klik på knappen "Udfør".

  3. Den aktuelle dato + 14 dage udsendes automatisk på markørpositionen.

Din makro, der automatisk beregner 14 dage i fremtiden fra den aktuelle dato, er klar til brug.

Opret en knap til makroen i Word - sådan fungerer det

Alternativt, efter at din makro stort set er klar til brug, kan du integrere en knap i Microsoft Word for at arbejde med makroen mere effektivt. Generering af en knap er nyttig, hvis du ofte har brug for makrofunktionen i virksomhedskorrespondance. I stedet for møjsommeligt at udføre makroen via ALT + F8, kan du bruge knappen eller alternativt en bestemt tastekombination til at udføre den.

Gør følgende for at integrere en knap i en fane:

  1. I Microsoft Word skal du gå til fanen Filer i menuen Indstillinger og åbne ordindstillingerne. Skift derefter til menuområdet "Tilpas bånd".

  2. Vælg "Makroer" i det øverste område af valgmenuen, og vælg den makro, du har oprettet på forhånd.

  3. I det næste trin skal du angive den fane, hvor makroen skal vises som en knap. Systemet kan bede dig om at oprette en ny underkategori, hvor makroen skal inkluderes.

  4. Som en mulighed kan du også tildele en tastekombination ved siden af en knap. Du kan åbne dialogboksen ved at klikke på "Tilpas tastaturgenveje" i hovedmenuen "Tilpas bånd".

  5. Naviger derefter under "Kategorier" til posten "Makroer", og kig efter makroen "Forfaldne 14 dage". I det sidste trin kan du tildele en tastekombination, som du let kan huske. Du kan bruge dette overalt i et dokument til automatisk at udføre makroen.

Sammenfattende giver indstillingsmulighederne i menubåndet mulighed for at bruge personligt oprettede makroer endnu mere effektivt i Microsoft Word. Du har mulighed for at oprette din egen knap til makroen og også gemme en tastekombination.

Resumé: tilføj en automatisk aftaleberegning i Word

Microsoft Word har utallige funktioner og muligheder for at individualisere tekster. Hvis den rigtige funktion eller fane mangler i Word til et spørgsmål, kan du bruge makroer, der genereres i Visual Basic, til at løse problemet.

For eksempel kan du bruge en makro til at automatisere beregningen af aftaler i Microsoft Word. Derudover kan du vise makroen som en knap på båndet eller integrere en bestemt tastekombination. Brug af makroer giver dig et professionelt og effektivt værktøj til at udføre opgaver, der ikke kan udføres med Words indbyggede værktøjer.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave