Internetsikkerhed: hvad er egentlig en "konto"?

På Internettet støder du på det igen og igen: Hvis du vil bruge nogen tjenester, skal du først "registrere". Når du har gjort det, har du en "konto". Huh?

En konto - simpelthen forklaret!

"Konto" udtales "Äckaunt" med vægt på den anden stavelse. På tysk kaldes dette ganske enkelt "konto". Men dette handler kun marginalt om bankkonti. I computing taler man generelt om "brugerkonti" eller på engelsk: "brugerkonti", med andre ord: "Juser Äckaunts". Satser på at du har flere af disse?
Generelt er en brugerkonto reguleret adgang til et computersystem. Brugerkonti tilhører normalt et brugernavn og er beskyttet med et kodeord.
De fleste brugerkonti er sandsynligvis til lokale enheder såsom pc'er, bærbare computere, tablets eller mobiltelefoner. Frem til 1990'erne var der computere, der kunne bruges uden adgangskode. Men siden er dette gået af mode af sikkerhedsmæssige årsager.
Brugerkonti er obligatorisk for de fleste internettjenester såsom e-mail, banker, sociale netværk såsom Facebook, fora, fototjenester og så videre. Sikker på: Du vil ikke have, at fremmede skal have adgang til dine e-mails, din bankkonto og så videre.
Med de fleste tjenester behøver du ikke at ansøge om en brugerkonto, du opretter den bare selv. Denne proces kaldes "registrering". Du skal altid indtaste et brugernavn og en adgangskode. Brugernavnet kan normalt vælges frit, men må endnu ikke tildeles i det relevante system. Du kan også selv oprette adgangskoden - eller få den genereret af en adgangskodegenerator.
Enhver, der bruger Internettet intensivt, vil akkumulere et stort antal brugerkonti over tid. Det giver mening at tage notater om dette for ikke at miste overblikket.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave