Så du har tekstfelter under kontrol

Så længe du kun indtaster lister inden for de givne tekstpladsholdere, er alt stressfrit. Det bliver mere problematisk, når tekst skal vises som billedtekst på et foto eller i elementerne i et diagram. Find ud af hvordan her

Opret tekstfelter korrekt afhængigt af kravene

Tekster og tekstblokke, der skal vises på diaset uden en fast størrelse (højde og bredde), indtastes i tekstfelter. Gør følgende for at gøre dette:

Metode 1

  • I PowerPoint 2003: Klik på ikonet TEKSTBOKS på værktøjslinjen TEGNING. Fra PowerPoint 2007: På fanen HJEM i gruppen TEGNING skal du klikke på TEKSTFELT.
  • Klik kort på diaset, og skriv bare din tekst. Tekstfeltet bliver længere og længere, jo mere du indtaster.
  • Opret et manuelt linjeskift med SKIFT + ENTER, et nyt afsnit med ENTER.

Metode 2

Du kan oprette tekstfelter, som du vil angive bredden for som følger:

  • Klik ikke bare på diaset som beskrevet ovenfor, men træk tekstfeltet til den ønskede bredde, mens du holder venstre museknap nede.

Definer højden på et tekstfelt

Du kan ikke indstille højden på et tekstfelt ved at trække det med musen. Hvis du har oprettet tekstfeltet efter metode 1, ændres dets højde automatisk, når du trykker på ENTER -tasten. I tilfælde af metode 2, når den faste bredde overskrides, bliver teksten pakket ind, og tekstfeltet er også automatisk højere.

Hvis du angiver den nøjagtige bredde OG højden på et tekstfelt, gør du det som følger:

  • Som beskrevet ovenfor skal du først oprette et tekstfelt med en fast bredde.
  • Fremhæv tekstfeltet.
  • I PowerPoint 2003: Højreklik på tekstfeltet for at åbne kontekstmenuen, og vælg FORMAT TEKSTFELT. Skift til fanen TEKSTFELT i den følgende dialogboks. Deaktiver indstillingen JUSTER STØRRELSEN AF BILFORMEN TIL TEKSTEN.
  • Fra PowerPoint 2007: Højreklik på tekstfeltet for at åbne kontekstmenuen, og vælg FORMAT. Skift til afsnittet TEKSTFELT i den næste dialogboks. Vælg indstillingen JUSTER IKKE STØRRELSE AUTOMATISK.

Juster tekstindpakning og margener

Hvis du giver et tekstfelt en linjefarve og fyldfarve, vil du opdage, at teksten er for tæt på kanten af det nu synlige objekt. For at øge margenerne:

  • I PowerPoint 2003: Dobbeltklik på kanten af tekstfeltet, og skift til fanen TEKSTFELT i den følgende dialogboks. Forøg værdierne i området INDRE KANT - især for VENSTRE og TOP.
  • Fra PowerPoint 2007: Højreklik på tekstfeltet for at åbne kontekstmenuen, og vælg FORMAT. Skift til afsnittet TEKSTFELT i dialogboksen. Forøg værdierne i området INDRE KANT - især for VENSTRE og TOP.

Professionelt trick fra PowerPoint 2007 - Rediger standardindstillingerne for tekstfeltet

Hvis du arbejder på en stor præsentation, og hver gang du indsætter en tekstboks, bliver du irriteret over, at skrifttypen er for stor eller justeringen er forkert, så er det tilrådeligt at sætte en ny standard for tekstbokse. Sådan er det gjort:

  • Opret et tekstfelt i henhold til dine ideer. Indstil skriftstørrelse, justering og margener.
  • Vælg tekstfeltet, og højreklik på det for at åbne kontekstmenuen.
  • Vælg kommandoen SET AS STANDARD TEXT FIELD.

BEMÆRK: De ændrede indstillinger for standardtekstfeltet gælder kun for den aktuelle præsentation.

OBS: Du bør ikke foretage en sådan ændring i PowerPoint 2003. Årsagen: Dine indstillinger vedtages for alle AutoShapes og er ikke begrænset til tekstfelter som i PowerPoint 2007. Så hvis du hæver indstillingerne for et tekstfelt (f.eks. Ingen udfyldning, ingen linjefarve) til alle AutoShapes til standarden, vil alle AutoShapes (pile, rektangler, cirkler …), du tegner, i fremtiden være usynlige!

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave