Tegn: Sådan klipper du dine frimærker digitalt

Indholdsfortegnelse

Det er let at oprette et stempel med OpenOffice.org og tager kun få trin. Tricket her er at bruge en passende tekstur, hvis farver du senere kan bytte til stempel- og baggrundsfarver. Dette vil hjælpe dig med at opnå

Når det kommer til valg af bogstaver, er der ingen tekniske specifikationer her. Ikke desto mindre bør du undgå at bruge meget lange bogstaver eller endda hele sætninger. Ægte frimærker har kun korte og præcise søgeord, f.eks. "Solgt", "betalt" eller "rabat". Det anvendte tegnsæt spiller også en rolle: Det er bedst at bruge et kantet tegnsæt som "Arial" eller "Courier New", da rigtige frimærker normalt også bruger kantede bogstaver.

Syv trin til dit eget stempel

  1. Åbn via menukommandoen "Fil / ny / tegning" et nyt Draw -dokument.
  2. Skjul om nødvendigt ved hjælp af menukommandoen "Vis / værktøjslinjer / tegning" værktøjslinjen
    "At tegne" og aktiver værktøjet der "Tekst" ved at klikke på dens symbol.
  3. Med værktøjet aktiveret skal du klikke på "Tekst" hvor som helst på skrivebordet. Der vises en markør - skriv frimærket på dette tidspunkt.
  4. Vælg den oprettede bogstav som helhed, og ændr dens skrifttype og størrelse. Følgende gælder: Jo større tegnsæt, jo lettere bliver de efterfølgende arbejdstrin. I slutningen af oprettelsen kan du reducere den samlede størrelse, som du ønsker.
  5. Hvis du vil, kan du nu give bogstaverne en ramme. Dette giver mening, da det også er tilfældet med mange rigtige frimærker. For at gøre dette skal du markere bogstaverne som en helhed og klikke med højre museknap på mærket. Vælg derefter posten i den kontekstmenu, der vises "Linje".
    Bemærk

    Det kan være svært for begyndere at markere bogstaverne som en helhed. I tilfælde af et unøjagtigt højreklik åbner OpenOffice.org straks tekstfeltet for yderligere tekstindtastning. Hvis dette er tilfældet for dig, kan følgende vej til arbejde være lettere: Vælg hele teksten ved hjælp af menukommandoen "Rediger / vælg alle" og placer musemarkøren over markeringen, indtil musemarkøren ændres til et lille kryds. Først derefter højreklikker du på markeringen.
  6. Skift til dialogboksen "Linje" til fanen "Linje" og vælg fra rullemenuen "Stil" posten "Løbende".
  7. Indtast i indtastningsfeltet "Bred" foreslå en værdi, der omtrent er tykkelsen af hvert bogstav.

Bogstaver som tekstur: grundlaget for frimærket

Nu skal du fylde bogstaverne med en tekstur. Når du vælger tekstur, er det vigtigt, at den har et uregelmæssigt udseende med mange farver. Teksturer som "mursten", "marmor", "væg" eller "mesh" er bedst egnet til dette. Inden du gør dette, skal du dog først konvertere bogstaverne til en "kontur".

Fyld stempel med tekstur

  1. Vælg bogstaver ved hjælp af menukommandoen "Rediger / vælg alle" som en helhed.
  2. Ring til menukommandoen "Skift / konverter / til kontur" på.

Skift farven på skriften med bitmap

Visuelt vil du ikke se nogen ændringer på din arbejdsflade, men du kan nu skifte farve på skriften med et bitmap i det følgende trin.

  1. Markér bogstaverne som en helhed igen, og klik med højre museknap på markeringen.
  2. Vælg posten i den kontekstmenu, der vises "Areal" og skift i dialogvinduet "Areal" til fanen "Bitmap -mønster".
  3. Vælg nu et af bitmapmønstrene fra listen. I dette eksempel bruger vi bitmapmønsteret "Mursten".
  4. Teksten er nu tilgængelig med en ny tekstur.

Reducer farverne med plakateffekten

For yderligere behandling er det nu nyttigt, hvis du reducerer skriftens farver til fire farver. Dette er let at gøre ved hjælp af effekten "Plakat" med hånden.

  1. Først skal du konvertere hele teksten til en bitmap, så du kan bruge følgende værktøjer til at ændre dens farver "Plakat" og "Pipette" rediger lettere. For at gøre dette skal du markere hele teksten og kalde menukommandoen "Skift / konverter / til bitmap" på. Visuelt vil du ikke se nogen ændring i dette trin.
  2. Vælg bogstaverne som helhed, og skjul om nødvendigt ved hjælp af menukommandoen "Vis / værktøjslinjer / billede" værktøjslinjen "Billede" en.
  3. Åbn afrivningsstangen "Filter" ved at klikke på symbolet "Filter" og klik der på symbolet "Plakat".
  4. Dialogboksen vises "Plakat". Reducer her ved hjælp af inputfeltet "Plakatfarver" skriftens farver på fire farver.

Skift farver for gennemsigtighed

Teksten har nu kun fire farver, som du kan skifte i det næste trin. I eksemplet fortsætter vi på en sådan måde, at vi bruger tre af farverne i "Knaldrød" og en farve i "Gennemsigtig" henholdsvis. "Hvid" At snyde.

  1. Vælg hele bogstaverne og falm over "Ekstra / pipette" værktøjet "Pipette" en.
  2. Vælg den første alternativknap "Kildefarve". Hvis du nu placerer musemarkøren over bogstaverne, mens bogstavet er markeret, ændres det til en lille hånd med en pegefinger. Klik nu på den farve, der skal udveksles med denne ingen hånd - dette vises derefter også i værktøjets dialogvindue "Pipette" i farvefeltet.
  3. Vælg i dialogboksen "Pipette" i rullemenuen "Erstat med" stemplets farve. I eksemplet bruger vi farven til dette "Knaldrød". Indtast i indtastningsfeltet "Tolerance" en værdi mellem 5 og 10 procent. Klik derefter på knappen "Erstatning".
  4. Den farve, du har valgt, bliver nu udskiftet. Gentag trin 2.) og 3.) for en anden kildefarve, og erstat denne med "Knaldrød".
  5. Nu skal du få en farve gennem farven "Hvid" udskift, så det typiske for frimærker "Flosset" Udseende er skabt. Gentag derfor trin 2.) og 3.) og vælg en af de tilgængelige originale farver som kildefarve, men indtast den i rullemenuen "Erstatning" farven "Hvid" Før.
    Bemærk
    Erfaringen har vist, at det er meget svært at finde den sidste farve med den lille pegefinger, når man vælger kildefarven. Du kan afhjælpe dette ved at bruge menukommandoen "Vis / skala" forstørrer udsigten kraftigt.

Juster størrelsen, og gem som gennemsigtig grafik

Frimærket er nu så godt som færdigt. Kun dens overordnede størrelse skal justeres og grafikken gemmes som en gennemsigtig GIF.webp -grafik.

  1. Vælg hele bogstaverne, og juster dens størrelse ved at klikke på de grønne håndtag og flytte dem med museknappen trykket ned.
  2. Opret ved hjælp af menukommandoen "Fil / ny / tegning" et nyt dokument.
  3. Skift til det dokument, hvor dit stempel er placeret, vælg det og kopier det ved hjælp af menukommandoen "Rediger / kopier" til udklipsholderen.
  4. Skift til det nye dokument, og tilføj frimærket ved hjælp af menukommandoen "Rediger / indsæt" og markér frimærket igen. Skjul ved hjælp af menukommandoen "Ekstra / pipette" værktøjet "Pipette" en.
  5. Brug stemplets baggrundsfarve som kildefarve; i dette eksempel farven "Hvid". Vælg fra rullemenuen "Erstat med" posten "Gennemsigtig". Klik derefter på knappen "Erstatning".
  6. Gem grafikken som en GIF.webp -fil. Også her skal stemplet vælges, før det gemmes, så kun stemplet gemmes som en grafik. Hvis stemplet er valgt, skal du kalde menukommandoen "Fil / eksport" på.
  7. Dialogboksen vises "Eksport". Vælg der i rullemenuen "Filformat" posten "GIF.webp - Graphics Interchange Format (.gif.webp)" og indtast et navn og en placering.
  8. Når du klikker på "Gem på computeren" dialogboksen vises "GIF.webp -muligheder". Vælg alternativknappen her "Gem gennemsigtighed" og klik på knappen "OKAY".

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave