VirusTotal: Security plus med en gratis online virusscanner

Indholdsfortegnelse

Det skete hurtigt: du indtastede data i en online form eller klikker på vedhæftningen af en formodet e -mail fra din bank - og kort tid senere begynder din Windows -computer at "spin". Nu er du og din installerede Antiv

Angrebet af din pc med et ondsindet program kan gøre sig gældende på meget forskellige måder. Dit antivirusprogram viser f.eks. Meddelelser, der forsvinder med det samme. Der er massiv adgang til harddisken, så computeren bliver ekstremt langsom. Musemarkøren kan endda bevæge sig som ved magi uden din indgriben. Nu burde alle alarmklokker gå ud for dig, fordi det kan være en teknisk defekt eller et Windows -problem, men måske har malware trængt ind og forsøgt at overtage din computer.

For at være på den sikre side skal du bruge en online virusscanner til at understøtte og supplere dit permanent installerede antivirusprogram. Online virusscannere er ikke en erstatning for dit fuldt udbyggede, lokalt installerede antivirusprogram, men supplerer din lokale malwarejæger og særlige funktioner.

En velkendt online virusscanner er "VirusTotal", som kan kontrollere filer og internetadresser (URL'er) for alvor. Hvis du f.eks. Modtager et Excel -regneark, en Word -tekst eller endda en eksekverbar programfil fra en usikker kilde, skal du kontrollere med VirusTotal i disse trin, om filerne indeholder malware:

  1. Åbn din browser, og gå til www.virustotal.com.
  2. Klik på SELECT ONE, og brug vinduet til valg af filer til at navigere til den fil, du vil kontrollere via drevet og mappen. Den maksimale filstørrelse kan være 128 MB.
  3. Når filnavnet er indtastet i tekstfeltet, skal du klikke på knappen SCAN. Du vil se meddelelsen FIL ER UPLOADING. Derefter starter filkontrollen automatisk med i øjeblikket mere end 50 antivirus -scannere. Du modtager resultatet i form af en tekst og grafisk visning.
  4. Hvis kontrollen ikke afslørede nogen fare, kan du åbne den kontrollerede fil på din computer uden at risikere infektion med malware.

Fortsæt på samme måde, hvis du vil kontrollere legitimiteten af en URL. Gå til VirusTotal, og klik på Adresse (URL). Indtast derefter internetadressen i tekstfeltet, og handlingen udføres med SCAN.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave