Sådan skaber du fotografisk korrekt sløring

Baggrunden for dit billede er for skarp, det distraherer for meget fra hovedmotivet i forgrunden. For eksempel med et portræt eller en fotomontage som i vores eksempel. Ikke en stor ting for Photoshop, med et slørfilter lader du det være

Hvert objektiv har sine egne særlige egenskaber, f.eks. Hvordan det gengiver slørede billedområder. Dette er teknisk kendt som "bokeh". En bokeh er opfundet for at være behagelig, der gengiver højdepunkterne som små diske. Hvis linsen på den anden side tegner højdepunkter frem for at snurre, fremstår bokeh rastløs og hård.

Med Photoshop CS6 introducerede Adobe softgalleriet med tre nye bløde fokusere, der tillader meget følsom kontrol over bokeh -effekten. Men selv med ældre Photoshop -versioner kan der oprettes sløring, der ligner det er blevet fotograferet - og ikke som kunstigt skabt i Photoshop.

Du bør være fortrolig med disse forskellige typer blødt fokus

Det gaussiske soft focus er en klassiker blandt soft focus filtre. Prøv, hvordan det blødgør din billedbaggrund. Men først skal du gøre noget andet: Aktiver laget [1]Tankstationderefter tage dig Filtre, konverter til smarte filtre. Sådan fungerer det nu:

  1. Opkald fra filterMenu kommandosekvensen Soft focus filter, gaussisk soft focus på.
  2. Hold museknappen nede, og træk en sektion ind i [2] Forhåndsvisningsvindue, der viser en lyskilde - f.eks. Neonskiltet.
  3. Indstil radius[3]8 pixels en. Annoncen mister al lysstyrke, den fremstår kedelig og mat. Så det virker ikke - klik videre Abort.

Alternativt kan du prøve filteret Sløring form. Det giver du som form [4] Sekskant foran. Indstil radius igen [5]8 pixels. Det er bedre - men luk ikke dialogen endnu.

Sådan styrer du indtrykket af sløring

Hvordan sløret fungerer, at du bruger kommandoen Sløring form afhænger også stærkt af den form, du vælger. Prøv det: klik på [6] fed cirkel linje. Umiddelbart ændres sløringens karakter: The [7] Kanter tager underlige dobbelte konturer; Blødgjorte højdepunkter fremstår ikke længere som bløde diske, men derimod som krøller. Denne "curl bokeh" er i øvrigt typisk for et spejlobjektiv. Det ser normalt ikke smukt ud - så klik videre Abort.

Tip: Dialogen Sløring form viser ikke de grundlæggende former som her hos os? Klik derefter på det [8]MulighederIkon og vælg at forme.

Sådan får du en autentisk fotografisk sløring

Din kunstige sløring ser særligt autentisk ud, når du bruger filteret Felt -sløring som blev introduceret med Photoshop CS6. Det fungerer dog ikke som et smart filter, Felt - sløring ændrer således altid pixel i dit billede permanent. For at være på den sikre side bør du arbejde med en kopi af dit billedlag:

  1. Aktiver flyet [9]Tankstation og tryk på tastekombinationen Ctrl + J. Det nye niveau opstår [10]Tankstation kopi.
  2. klik [11] yderst til højre ind i flyet Tankstation kopi og tage dig Rasteriser niveau.

Nu kommer filteret Felt - sløring, Du kan finde ham under Filter, blødt fokusfilter. Til Sløring give [12]8 Før. Forskellen i forhold til de tidligere soft focus -teknikker er umiddelbart mærkbar: Mark- Tegningen bevarer [13] Kontraster i lysene er meget bedre end, siger det Gaussisk blødt fokus.

Sådan præcist styres bokeh

Typisk for en fotografisk sløring er, at lysene fremstår særligt klare - hvor lyst du indstiller det med skyderen Bokeh lys fast: Aktiver indstillingen [14]Bokeh og træk skyderen op [15]22 % på.

Funktionen fungerer som standard Bokeh lys til et lysstyrkeområde fra 191 til 255. I vores tilfælde overskygger dette det lyse neonskilt ganske kraftigt. Dette kan justeres for held:

  1. Træk [16]Lys-Regulator indad op til værdien 233. Lysstyrkeværdier over, der ikke længere registreres af bokeh -funktionen.
  2. Til gengæld skulle bokeh -effekten gerne arbejde videre i dybet - så træk også med [17]MørkKnap til venstre op 133.

Lad dialogen være åben, resultatet kan optimeres yderligere.

Optimer farverne på bokeh -effekten

Som standard bevarer bokeh -funktionen ikke farverne, men får lysstyrkeområderne til at se hvide ud. Dette er fint for kropsfarver, men ikke for lyse farver som i vores eksempel. Du beskytter de originale farver på lyskilderne på billedet med controlleren Bokeh - farve - indstil det til ca. [18]24 %.

Hvis du har det, skal du kontrollere effekten af soft focus -effekten igen med standardindstillingen [19]Høj kvalitetsom du tænder i indstillingslinjen øverst. Det kan tage et stykke tid for Photoshop at genberegne filtervisning.

Er du enig i effekten af dine indstillinger? Bekræft derefter med [20]Okay øverst på indstillingslinjen. Sådan let og effektivt kan du være med overbevisende fotografisk sløring!

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave