Beskyt Excel -celler mod at blive overskrevet ved hjælp af en formel

Indholdsfortegnelse

Sådan bruges betinget formatering til at beskytte en formel mod at blive overskrevet ved et uheld

Grundlæggende tilbyder Excel dig muligheden for at beskytte formler i en celle. Forudsætningen for dette er, at du beskytter regnearket. Ellers er cellebeskyttelsen ikke effektiv.

Selv om denne metode er effektiv, er den desværre undertiden uhensigtsmæssig. Nemlig når du vil foretage ændringer i en beskyttet celle, for eksempel fjerne eller tilføje rækker.

Her præsenterer vi en metode, som du kan beskytte formler mod utilsigtet overskrivning uden at skulle aktivere arkbeskyttelse:

  1. Indtast først den ønskede formel i cellen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg cellen.
  3. Excel op til version 2003: Kald kommandoen DATA - Gyldighed.
  4. Excel 2007 eller nyere: Ring til kommandoen DATA - DATA TOOLS - DATA REVIEW.
  5. I alle Excel -versioner skal du aktivere fanen INDSTILLINGER i dialogboksen, der vises.
  6. Klik på listeboksen TILLADT, og aktiver indstillingen BRUGER DEFINERET på listen. Indtast derefter følgende formel i inputfeltet:
  7. = ISBLANK (INDIRECT ("ZS"; 0))
  8. Skift derefter til fanen FEJLMEDDELELSE i dialogboksen. Der definerer du den meddelelse, der skal vises, når en bruger forsøger at overskrive formlen.
  9. Afslut dialogboksen med knappen OK.

Hvis der nu gøres et forsøg på at indtaste noget i cellen, vises en advarsel. Følgende illustration viser, hvordan det ser ud:

Forsigtig: Den beskrevne metode giver god beskyttelse mod overskrivning. Det er dog begrænset til den utilsigtede variant. Enhver bruger kan slette formlen med sletnøglen eller deaktivere validitetskontrollen og derefter slette formlen.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave